Kultography

Fantasyba oltott égigérő paszuly

Fantasyba oltott égigérő paszuly

Kultography írása itt: - 2013-03-30 11:00

Hol volt, hol nem volt... Így kezdődik a mese, és körülbelül így kezdődik Az óriásölő című film is. Egyszer régen óriások uralták a Földet, ám lejárt az idejük, eltűntek, és elfelejtették őket, már csak a legendákban élnek. A nagy Arthur király korában azonban egy erős és ravasz parasztlegény (Nicholas Hoult) véletlenül megnyitja azt a kaput, amely mögé az óriások népét elzárták. Ráadásul a király egyszem lánya is veszélybe kerül. Az óriások persze azonnal el akarják özönleni az emberek földjét, és be akarják pótolni a sok száz évnyi mulasztást: pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát.

Jack nem habozhat: olyan háborúba kell indulnia, amihez hasonlót sem látott az emberiség. A királyáért (Ian McShane), a népért és egy bátor hercegnő (Eleanor Tomlinson) szerelméért ölt kardot, hogy néhány bátor katona (Ewan McGregor) oldalán összemérje erejét azokkal a különös lényekkel, akikről addig azt hitte, csak a legendákban léteznek – hogy végül maga is legendává váljon.

A történet miatt, illetve azon hírek hallatán, hogy Amerikában óriásit bukott az alkotás, sokáig hezitáltunk azon, hogy elmenjünk-e megnézni a filmet. Végül úgy döntöttünk, hogy kap egy esélyt: nem bántuk meg. Igaz, nem mondhatnánk, hogy klasszikus mű lesz, de egyszeri szórakozásnak pont megteszi.

A filmet rendezőként Brian Singer, az X-Men első két részének direktora jegyzi. Singer és a csapat egyébként nem végzett rossz munkát, a bukást inkább a sztori eredményezte, ami miatt mi is töprengtünk azon, hogy akarjuk-e ezt az alkotást. A film látványa, kidolgozottsága teljesen rendben van, és a színészek is hozzák a tőlük elvárható teljesítményt. Ewan McGregor egyébként külsőre is hozza a formát, a király seregét vezető lovag szerepében igazán kellemes látványt nyújt.

A film egyébként semmi többről nem szól, mint a régóta ismert mese, nincs filozófia, nincs üzenet, nincs mögöttes tartalom. Nem akar mást, mint szórakoztatni és ezt meg is teszi.

Bár az alkotás 12-es korhatár besorolást kapott, több olyan erőszakos – bár vér nélküli – jelenet van a filmben, ami miatt a 12 év körülieknek mi azért még nem ajánlanánk Az óriásölőt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása