Kultography

Kern András, mint nagymama a Belvárosi Színházban?

Kern András, mint nagymama a Belvárosi Színházban?

Kultography írása itt: - 2016-09-16 13:56

Október 7-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Kern András és Szabó Kimmel Tamás főszereplésével Dés Mihály sikerregényéből adaptált Pesti barokk című előadást Göttinger Pál rendezésében. A színpadi változatot Kern András készítette.

pesti_barokk_plakat_874.jpgunnamed_11.jpg“Budapesti bulik a nyolcvanas évek derekán. Szerelmi bonyodalmak, hódítások, megcsalások, barátságmítoszok, besúgók. A harmincegynéhány éves Koszta János otthonosan mozog ebben a világban, mégsem találja a helyét. A felhíguló Kádár-korszakban kell léteznie - szeretteit elengednie, zavaros nőügyeit tisztáznia, kezdődő felnőttségét kitalálnia. Mennie vagy maradnia - közben pedig élnie. Honnan is kezdje? És hová juthat el? Mire megy azzal, hogy okosan látja élete hülyeségeit? Szerethető, szánalomra méltó, gyenge és erős felváltva.  Egyetlen stabil pont van az életében: a nagyanyja…” - írja a színlap.

Göttinger Pál elmondta, Kern András találta ki, hogy legyen a Pesti barokkból egy darab. "Orlai Tibor akkor keresett meg azzal, hogy érdekelne-e, amikor Dés Mihály még az első változatát írta. Hónapok teltek el, mire kiderült, hogy Kern és Dés közösen fogják írni, még további hónapok teltek el, mire tényleg írták is, szóval bőven volt idő végiggondolni, megismerkedni a darabbal. Elolvastam, és örömmel vállaltam, elsősorban András személye miatt. Csupa fiatal szereplője van a darabnak, és hozzájuk Kern András, aki már akkor is Kern András volt, amikor ez a történet játszódik. Így ez egy olyan sokfenekű, izgalmas helyzet, amivel volt kedvem foglalkozni" - mesélte a rendező.

A Belvárosi Színházban októberben debütáló előadás szereplői Kern András, Szabó Kimmel Tamás, Bánfalvi Eszter/ Grisnik Petra, László Lili, Schruff Milán és Mészáros Máté.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása