Kultography

Nézz bele Kern András új filmjébe!

Nézz bele Kern András új filmjébe!

Kultography írása itt: - 2016-01-11 22:04

Január 21-én kerül a hazai mozikba a Gondolj rám, amelynek főszerepét és rendezését egyaránt Kern András vállalta magára, a zenéjét Presser Gábor szerezte, az operatőr pedig Ragályi Elemér volt. Most négy jelenet is megtekinthető az alkotásból, amelyben többek között Eszenyi Enikő, Liptai Claudia és Elek Ferenc nevével is találkozhatunk.gondolj_ram_kiemelt.jpg

A Gondolj rám – amely Vámos Miklós Halhatatlan című novelláján alapul - dr. Borlai (Kern András) történetét meséli el. Az orvos megszokta, hogy bizonyos betegeivel közölje azt a rossz hírt, hogy csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Aztán fordul a kocka: egy napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A mintaférj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenki azt gondolja róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak, akkor még mindig él, holott az emberi – és orvosi - számítás szerint már rég a temetőben kellene lennie.

„Szeretném, ha ez a film igazi MOZI lenne, nem vígjáték, nem tragédia, nem blockbuster, hanem egy emberi történet, kicsit lelkizős, amin sokat lehet nevetni, amelyben magára ismerhet a néző, és felteheti magának a kérdést, hogy a főszereplőhöz hasonlóan cselekedne-e. Ezt nevezem én MOZInak, dramedynek.” – vallott a filmről Kern András.

„Sokszor kértem, hogy rendezzen színházban, de soha nem állt kötélnek. Hatalmas élmény volt viszont, ahogy most, a Gondolj rám című filmjében rendezett” – mondta Kern Andrásról Eszenyi Enikő. “Az egész stábban sok régi ismerőssel dolgozhattam együtt, közülük többen – Börcsök Enikő, Rajhona Ádám, Fesztbaum Béla, Józan László és Majsai-Nyilas Tünde – a Vígszínház művészei. Az operatőrrel, Ragályi Elemérrel is több közös munkánk volt már: egyszer rendeztem egy Presser-klipet, azt is ő fényképezte. Kern András egyik legnagyobb álma az volt, hogy újra filmet csinálhasson. Én már láttam a Gondolj rámot és nagyon tetszik, igazán méltó Andrishoz. Remélem, hogy nagyon sokan megnézik majd a mozikban!”

A Gondolj rám Kern András harmadik rendezése a Sztracsatella (1995) és A miniszter félrelép után (1997). A film január 21-étől látható a hazai mozikban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása