Kultography

Rockzene cimbalommal, avagy Turbo a Müpában

Rockzene cimbalommal, avagy Turbo a Müpában

Kultography írása itt: - 2015-09-22 19:31

A Turbóhoz képest lágyabb dallamokra számíthat, aki szerdán ellátogat a Müpába. A zenekar úgy tartja: nagy álmuk valósul meg azzal, hogy itt léphetnek fel.560x350_10114_turbo_150923_02.jpg

560x350_10114_turbo_150923_02.jpg

 

Teljesen új köntösben mutatja be dalait szerdán este a Müpában a Turbo. Az underground színtér egyik kiemelkedő zenekarától a rockhangszerelést szokhattuk meg, ám a tízéves fennállását az idén ünneplő Turbo korábban sem idegenkedett attól, hogy lágyabb hangon szólaltassa meg dalait.

A zenekar eddig három nagylemezt jelentetett meg, idén tavasszal már második alkalommal vett részt az MR2 Petőfi Rádió Akusztik műsorának felvételén, őszre pedig új akusztikus anyagot ígérnek. Emellett régi álmuk volt, hogy igazán különleges helyszínen szólaltathassák meg régi és kifejezetten erre az alkalomra írt, illetve átírt dalaikat. Ez pedig a Müpa, amelyről dobosuk így vallott: „Azért vágyom az ország egyik legfontosabb koncerthelyszínén játszani, mert ugyan évek óta csupán 216 méterre próbálunk a Turbóval a Müpától, mindeddig elérhetetlennek tűnt, hogy ott lépjünk fel.”

A Fesztiválszínházban szerdán este nyolckor kezdődő koncerten elsősorban intuitív számaik előadására különleges művészeket hívnak vendégül: a svéd-magyar származású énekesnőt, Antonia Vait és Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművészt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása