Kultography

Magyar filmek a Titanicon

Magyar filmek a Titanicon

Kultography írása itt: - 2014-03-24 15:30

A Titanicon debütál Novák Erik új akció-thrillerje, a Feketes Leves, de Szabó Simon Tamperében díjat nyert rövidfilmjét is vetítik az április 4-12. közötti Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon.

feketeleves.2jpg.jpg

A 21. Titanicon lesz Novák Erik legújabb filmje, a Fekete leves premierje. Az alkotótól már megszokott alvilági feketeleves3.jpgtémájú akció-thrillerben egy komoly adósságba keveredett DJ kap az alkalmon, hogy könnyű pénzt csináljon. Ehhez diliházban ülő haverját (Novák) és annak sorstársait (Nagy Zsolt, Szabó Simon, Fátyol Hermina) hívja segítségül. Szabó Simon nem csak színészi minőségben bukkan fel az idei Titanicon. Rendezői pályájának termése a Fal című tízperces rövidfilm. Főszereplője Laci, egy 16 éves, alkalmi munkákból élő cigányfiú, aki egy nap kőművesmunkát kap, megkérik, hogy ő fejezzen be egy falat. Az alkotás idén díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm fesztiválján, amely automatikus jelölést jelent az Európai Filmakadémia 2014-es rövidfilmes díjára.

Szintén látható lesz a fesztiválon Bucsi Réka a Berlinálé versenyprogramjába is beválogatott, MOME-n készült tízperces animációs rövidfilmje, a Symphony no. 42 is, amely 47 képben mesél egy minden moralitástól mentes mitikus világról. A fesztivál versenyszekciójában szereplő török filmnek, az Alphan Eşeli rendezésében vászonra kerülő A hosszú út hazafelé című alkotásnak is van magyar vonatkozása, a film zenéjét ugyanis Víg Mihály írta. A fesztivál mindemellett retrospektív vetítéssorozattal emlékezik az idén elhunyt Jancsó Miklósra. A válogatásba a világhírű rendező filmjei közül olyan kevésbé ismert darabok kerültek be, mint az 1985-ös Hajnal, A pacifista 1970-ből, az 1982-es koncertről készült Omega, Omega, az 1996-os Hősök tere I-II. című kétrészes szubjektív történelmi mese, és látható lesz egy rövidfilmes blokk is.

A fesztivál teljes programja március 27-étől érhető majd el a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, és ekkortól indul a kedvezményes elővételi jegyvásárlás is a mozikban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása