Kultography

Míg Jason Statham egy őshüllővel, a Jurassic World 2. az állatjogokért harcol

Míg Jason Statham egy őshüllővel, a Jurassic World 2. az állatjogokért harcol

Kultography írása itt: - 2016-10-15 09:10

Természetesen nagyon látványos és izgalmas lesz a Jurassic World folytatása, de ezúttal komoly üzenetet is hordoz majd. Az előző rész rendezője és az új epizód egyik forgatókönyvírója, Colin Trevorrow elárulta, hogy a dinók sorsa metaforául szolgál majd: rajtuk keresztül az alkotók azt mutatják be, milyen felelőtlenül és kegyetlenül bánnak az emberek az állatokkal. Könyörtelenül kísérleteznek velük, vagy egyszerűen saját maguk szórakoztatására tartják őket.

jw2.jpgA.J. Bayona, a film rendezője ugyanakkor cáfolta, hogy olyan cselekményszál is lenne, amely arról szól, hogy a dinókból biofegyvert akarnak kifejleszteni. Az állatjogi motívum egyébként nem először fordul elő a dinós filmek történetében, hiszen a második, még Spielberg által rendezett Jurassic Parkban (Az elveszett világ) egy pénzéhes üzletember azért viszi a T-Rexet és kicsinyét San Diegóba, hogy cirkuszban mutogassa, cserében a szörny lebontja a fél várost, a kis T-Rex pedig elfogyasztja vacsorára a gonosz kapitalistát.

js.jpgMindeközben Új-Zéland újra filmesekkel van tele. A sziget egzotikus helyszínein forgatták A Gyűrűk Ura-filmeket, most pedig egy sci-fi/akció/thriller készül, melynek angol címe: Meg. A rendezői széket A nemzet aranya-filmek alkotója, Jon Turteltaub foglalta el. Ő választotta főszereplőül Jason Statham-et és Li Bingbing-et.

A helyszín persze nem véletlen: nemcsak a csodás sziklák, hanem az óceán és a szigeten működő digitális utómunkacégek is csábítóan hatottak az alkotókra. A történet ugyanis egy mélytengeri tengeralattjáróban játszódik, amelyet tudományos munkája végzése közben egy rég kihaltnak tűnt lény támad meg. Az ütközés után a jármű magatehetetlenül fekszik a Csendes-óceán egyik legmélyebb pontján, a legénység pedig nem tudja, hogyan szabadulhatna meg. Az idő fogy, és már mindenki csak egy mélytengeri mentőbúvár (Statham) segítségében reménykeddet. De a tengeralattjáróhoz vezető úton ott úszkál a 25 méter hosszú őslény, a megalodon is.

Bár a forgatás már elkezdődött, a bonyolult körülmények között zajló filmezés és az utólag szükséges sok digitális trükk miatt a nagyközönségnek 2018 tavaszáig kell várnia a bemutatóra.

Forrás: UIP, IC Press

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása