Kultography

Óriás buborékba bújhatsz a Babilon Centerben (Játék!)

Óriás buborékba bújhatsz a Babilon Centerben (Játék!)

Kultography írása itt: - 2013-06-03 12:00

[caption id="attachment_55048" align="alignright" width="300" caption="Forrás: Babilon Center"][/caption]

A hagyományos játszóházak többnyire csak a gyerekeknek jelentenek felhőtlen szórakozást, igazi játékot, a szülők legfeljebb a gyerek örömében osztozhatnak. Ez is szuper, persze, de együtt játszani, közös élményeket szerezni sokkal jobb, és a Babilon Centerben ehhez minden adott!

A 3 szintes tudományos játszóházban megszámlálhatatlan fizikai kísérletet próbálhatunk ki, együtt tanulva, együtt nevetve.

A földszint a vizes játékoké: az egykezestől a teljes testet igénybe vevő buborékkészítők kipróbálása remekül megalapozza a hangulatot. Talán jobban is, mint kellene, mert a 2. és 3. emelet szuper kísérletei között is rendszeresen elhangzott a kérdés, hogy mikor megyünk vissza a buborékokhoz.

Ha megfejtettük a Bermuda-háromszög rejtélyét, és készítettünk 2 méteres buborékokat is, akkor irány az emelet! Kb 80 féle fizikai kísérletet, érdekességet ismerhetünk meg golyószörf, súlyemelő csigák, rajzoló inga vagy éppen tükörírás segítségével. A gyerekek kedvence persze az építőmesterek sarka, ahol beülhetnek egy „igazi” daruba, és terhet is pakolászhatnak vele.

Jó volt körbenézni a játszóházban, ahol nem unott szülők ücsörögtek a telefonjukba mélyedve, hanem ragyogó arccal magyarázták a gyerekeknek a játékok működését. Őszintén szólva nem sikerült dönteni, ki élvezte jobban.

Nagyszerű lenne, és biztos, hogy fellendítené a tudomány, főként a fizikai iránti érdeklődést, ha a Babilon Centerben tartanának néhány fizika órát minden kisiskolásnak. Mivel ez csak álom, ezért javaslom, hogy 4 évnél nagyobb gyerekekkel mindenképpen látogassanak el ide. Mi biztos, hogy visszatérünk, mert 4, 6 és 7,5 éves gyerekeink nagyon élvezték, de az itt töltött 2 óra nagyon kevésnek bizonyult.

JÁTÉK:

Azok között, akik helyesen válaszolnak a következő kérdésre egy-egy páros belépőt (1 felnőtt + 1 gyerek) sorsolunk ki. A megfejtéseket a jatek@kultography.hu e-mail címre várjuk június 7., péntek este 22 óráig. Az e-mail tárgyába azt írjátok: Babilon-játék.

Eredményhirdetés péntek este, itt az oldalon a cikknél hozzászólásban lesz.

- Hol található a Babilon Center Élményház?

Egy kis segítség a megfejtéshez!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása