Kultography

Zenei csemegékkel teli tavasz – számtalan várva várt CD

Zenei csemegékkel teli tavasz – számtalan várva várt CD

Kultography írása itt: - 2013-03-01 19:30

Március 4-én, hétfőn jelenik meg Dido Girl Who Got Away című lemeze. A brit énekesnő ezúttal is együtt dolgozott bátyjával, Rollo Armstronggal. A korong egy 11 dalos album lett, tele a legkiválóbb lélekfeltáró, saját maga által írt elektro-pop dalokkal. A CD címadó dala az énekesnő egyik kedvence az új szerzemények közül.  „Úgy érzem, az utóbbi néhány évemet foglalja össze: kicsit visszavonulni, és átélni a családalapítással járó kalandokat, és készíteni egy olyan albumot, amelyre büszke vagyok. Most pedig alig várom, hogy mindenki meghallgassa" – nyilatkozta Dido.

Egy héttel később jelenik meg David Bowie visszatérő korongja, amelyet egészen a megjelenésig teljes egészében bárki ingyen meghallgathat az iTunes-on. A zenész 10 éves hallgatást követően készített új albumt. A lemezre 14 dal került fel, a deluxe verzió ennél 3 számmal többet tartalmaz.  Ugyanezen a napon lát napvilágot a nyáron a VOLT Fesztiválra érkező HURTS új lemeze is. A címe: Exile. Szintén ekkor dobja piacra új albumát Eric Clapton.

Világszerte talán az egyik legnagyobb várakozás Justin Timberlake harmadik szólólemezét övezi. A pop kishercegének új korongjára már nem kell olyan sokat várni, március 18-án jelenik meg, The 20/20 Experience címmel. A tíz dalt tartalmazó hangzóról a Suit&Tie már most óriási siker.

A március 25-i hét is tartogat csemegéket. Ekkor válik elérhetővé a Depeche Mode új kiadványa, a Delta Machine. A standard CD-formátum mellett exkluzív kiadásban is megjelenik, 4 extra dallal és egy 28 oldalas keményfedeles könyvvel, melyben a banda régi művészeti együttműködője, Anton Corbijn képei kaptak helyet. Az album megjelenését követően a Depeche Mode európai turnéra indul, mely május 7-én veszi kezdetét Tel Avivban. A zenekar összesen 34 koncertet ad 25 európai országban. Hozzánk május 21-én érkeznek,  Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban lépnek majd fel.

Szintén március 25-ére időzítette friss lemezének, a Comedown Machine-nak a megjelenését a The Strokes. Ugyanezen a napon lehetnek boldogok a Bon Jovi-rajongók is, a What About Now ekkor lesz elérhető, igaz az extra dalok az iTunesról már hamarabb megszerezhetőek.

Április 15-én örvendezteti meg új kiadványával rajongóit Michael Bublé. A To Be Loved című lemezen négy vadonatúj felvétel kapott helyet, az egyikben Bryan Adams működik közre. Az új dalok mellett olyan feldolgozások is hallhatók a korongon, mint például a Bee Gees To Love Somebody-ja,  a Jackson 5 Who’s Loving You című korai slágere és az Elvis Presley klasszikus Have I Told You Lately.  Bublé egy duettet is énekel Reese Witherspoon színésznővel, mégpedig Frank és Nancy Sinatra Something Stupidjában.

Április 29-én a HIM is visszatér. A 13 dalt tartalmazó hangzó a Tears on Tape címet kapta. Ahogy azt Ville Valotól és zenekarától megszokhattuk, ez a lemez is egyszerre lesz zúzós és szívszaggató.

A Wikipedia előrejelzése szerint márciusban lát napvilágot a Suede új albuma is, amely 2002 óta az első CD-jük lesz. A Bloodsports hazai megjelenéséről egyelőre azonban semmilyen információnk nincs. Ugyanezen az oldalon egy másik érdekességre is bukkantunk: ez a New Kids On The Block lemeze. A 10 címet viselő korong elvileg április elejére várható.

Várhatóan még a tavaszi, nyár eleji időszakban jelenik meg Avril Lavigne, Snoop Lion (alias Snoop Dog), Beyonce, 50 Cent, Kate Nash, Will.i.am, Paolo Nutini, Blake Shelton, Flo Rida, a Daft Punk és a Kings of Leon korongja is, de ezek pontos dátumáról még nincs információ.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása