Kultography

Fák történetei versenyeznek

Fák történetei versenyeznek

Kultography írása itt: - 2013-02-05 10:30

Különleges közösség-összetartó erővel bírnak a harmadik alkalommal megrendezett Év fája verseny döntősei: a részt vevő fák az évek során közösségek elválaszthatatlan tagjaivá váltak, életük családok történeteivel kapcsolódott össze, legendák, babonák szövődtek köréjük, egyesek pedig a - közösség szerint - mágikus vagy éppen jövendőmondó erővel bírnak.

A verseny fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a történelmi és természeti értékek fontosságára és védelmére, a biológiai sokféleség csökkenésére. Az Ökotárs Alapítvány bolgár, cseh, román és szlovák testvérszervezeteivel együtt az Environmental Partnership Association tagja.

A magyar szavazók anyagi támogatásban is részesíthetik a magyar Év fája versenyt: a 13600-as telefonszám tárcsázásával és az 53-as kód beütésével minden hívás 250 forinttal támogatja az Ökotárs Alapítványt és az Év fája programot.

A fákra február 1. és 28. között lehet szavazni, valamint a fák történetei és a versennyel kapcsolatos bővebb információk, weboldalon olvashatók.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása