Kultography

Mark Wahlberg tudja, ki kapja az Oscart

Mark Wahlberg tudja, ki kapja az Oscart

Kultography írása itt: - 2012-02-26 18:14

"Nem számít, kit szeretnék nyertesnek, csak az, hogy tudom, ki lesz az, mivel van egy ismerősöm a PriceWaterhouseCoopersnél" - nyilatkozta Wahlberg a Huffington Postnak. Elmondása szerint A némafilmes biztosan elnyeri a legjobb filmért járó díjat, de nyerni fog az alkotásban főszereplőként feltűnő Jean Dujardin, aki a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskát viheti haza. A legjobb női főszereplő szerinte A segítség című filmben nyújtott alakítása okán Viola Davis lehet. Emellett elárulta, hogy Christopher Plummer lehet a legjobb férfi és Octavia Spencer a legjobb női mellékszereplő - előbbi a Kezdők, míg utóbbi ugyancsak A segítség című film színészeként.

Mark Wahlberg állítólagos informátora igen részletes előrejelzést adhatott, mert a színész nem csak ezt veszi biztosra, de azt is, hogy A leleményes Hugo több jelölését díjra váltja majd, köztük a legjobb jelmezért és operatőri munkáért.

Az Amerikai Filmakadémia idén 75. alkalommal bízta meg a nagy múltú céget, hogy lebonyolítsa az Oscar-díj szavazási procedúráját, úgy tűnik, idén porszem került a gépezetbe. Wahlberg nyilatkozata azért felettébb kínos, mert a PriceWaterhouseCoopers munkatársai közül is csak ketten tudják, mi lett a szavazás végeredménye, ezért a lehetséges szivárogtatók köre így igencsak szűk. Ők a voksolási vezetők, akik azért felelnek, hogy összesítsék a szavazatokat, majd az eredményeket a borítékokba tegyék. Mindegyik borítékból kettő készül, majd két aktatáskában szállítják ezeket a díjkiosztó helyszínére, két különböző, titkos útvonalon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása