Kultography

Elhunyt Whitney Houston

Elhunyt Whitney Houston

Kultography írása itt: - 2012-02-12 09:42

Whitney Houston egykori mentora, Clive Davis bulijára volt hivatalos, amelyet a ma esti Grammy-díjátadó alkalmából rendeztek egy beverly hills-i hotelben. Ennek egyik szobájában találtak az énekesre, akinek páratlan karrierje tragikus magánélettel párosult. Az Grammy-köszöntő bulira több világsztár is hivatalos volt, akik nem hitték el a történteket, és rajongók százai kezdtek el a hotel körül gyülekezni, hogy leróják tiszteletüket.

Amerikai idő szerint hajnali háromkor hívták a mentőket, akik a helyszínre érve már nem tudtak segíteni az énekesnőn. A rendőrség még vizsgálja a halál okát, de annyit elmondtak, hogy nem találták egyértelmű nyomát bűncselekménynek. A halottkém egy-két napon belül adhat jelentést, de ha az énekesnő halálát drog vagy alkohol okozta, akkor azt csak 6-8 hét múlva, a toxikológiai vizsgálatok lezárásával tudhatjuk meg. Houston-t a szintén a hotelben tartózkodó családja azonosította.

Neil Portnow a Grammy-gálát is rendező Recording Academy elnöke megdöbbenésének adott hangot, és elmondta: a ma esti gála részeként tisztelegnek majd az énekesnő munkássága előtt.

Whitney Houston pályafutása során 6 Grammy-t, 22 American Music Award-ot, 30 Billboard Award-ot nyert. Hét stúdiólemezéből 170 milliót adtak el világszere. Filmes szereplései is világhírűek voltak, a Több mint testőrben előadott I Will Always Love You című dala az egyik legismertebb.

Gyerekkorától énekelt, amelyben elsősorban családja inspirálta, és természetesen keresztanyja, Aretha Franklin. "Egyszerűen nem tud erről beszélni. Annyira megrázó és hihetetlen volt, amikor olvastam a hírt a TV képernyőjén. A szívem szakad meg Cissy-ért, a lányáért Bobbi Kris-ért, a családjáért és Bobby (Brown)-ért"-mondta keresztlánya halálhírének kapcsán az énekesnő.

[caption id="attachment_18100" align="alignleft" width="300" caption="A hír megrázta a zenei világot: a képen Alicia Keys és Clive Davis"][/caption]

A kilencvenes évek elején Whitney Houston volt a pop királynője. Azonban a magánélete koránt sem volt ennyire boldog. 1992-ben házasodtak össze Bobby Brown-al, aki rendszeresen verte feleségét, és valószínűleg komoly szerepe volt Houston drogfüggőségének kialakulásában is. 2000-ben egyik útjuk során a reptéri vámosok drogot találtak a párnál, az énekesnő két évvel később egy beszélgetős műsorban ismerte el drogfüggőségét. A következő tíz évben gyakori látogatója volt a rehabilitációs intézeteknek, amelynek köszönhetően 2009-re turnét szervezett visszatérése alkalmából. A média később újra drogfogyasztással és alkoholizmussal vádolta, amelyet nevetségesnek nevezett. Nem sokkal ez után egy újabb rehabilitációs programba iratkozott fel.

Szerencsétlen magánélete mellett páratlan zenei pályafutást tudhatott magáénak. Óriási hatással volt a zenei életre, így nem csoda, hogy az egész zenei világot megrázta a hír.

[caption id="attachment_18080" align="alignright" width="300" caption="Összesen 6 Grammy-díjat nyert, a ma esti gálán már nem lehet ott."][/caption]

"A szívem teljesen összetört, amikor meghallottam Whitney halélhírét"- mondta Quincy Jones, legendás amerikai producer. "Életem egyik legnagyobb hiányossága, hogy nem dolgozhattam vele együtt, egy másokkal összehasonlíthatatlan, eredeti művész volt"-tette hozzá.

Rihanna rövid Twitter-üzenetben csak ennyit mondott: "Nincsenek szavak, csak könnyek."

A ma esti Grammy-gálán jelöltként fellépő Nicki Minaj is közösségi oldalán adott hangot bánatának: "Jézus Krisztus, csak ne Whitney Houston-t.! Ő volt minden idők legjobbja"

Barbra Streisand rövid közleményt adott ki: "Megvolt mindene, szépsége, csodálatos hangja. milyen szomorú, hogy ezek a kincsei nem adtak neki annyi boldogságot, amennyit nekünk adtak."

A ma esti gálát minden bizonnyal beárnyékolja majd Whitney Houston halála, és valószínűleg minden zenét kedvelő ember megrendült a hír kapcsán.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása