Kultography

Best of magyar-szovjet űrrepülés

Best of magyar-szovjet űrrepülés

Kultography írása itt: - 2011-04-24 15:07

A Kocsis Piroska és Ólmosi Zoltán főlevéltárosok szerkesztésében és bevezetőjével megjelenő kötetben elsősorban olyan levéltári anyagok találhatók Farkas Bertalan és Valerij Kubaszov 1980. május 26-án kezdődött űrrepülése idejéből, amelyeket akkoriban nem ismerhetett meg a nagyközönség.

A kötethez 16 színes oldal is tartozik, amelyeken a korabeli fényképek mellett az akkori sajtóbeszámolók, emléktárgyak és az eseménnyel kapcsolatos karikatúrák is megtalálhatók. Az egész szocializmus rendszere tükröződik vissza ezen a "mini" történeten keresztül - hangsúlyozta Ólmosi Zoltán. A szakember elsősorban azoknak ajánlja a kötetet, akik átfogó képet szeretnének kapni a hetvenes évek végi magyar politikai és társadalmi jelenségekről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása