Kultography

Kérdéses a Fesztiválzenekar jövője

Kérdéses a Fesztiválzenekar jövője

Bálint Ádám írása itt: - 2011-02-11 11:13

Bizonytalanná vált a Budapesti Fesztiválzenekar jövője, miután csaknem 20 százalékos forráselvonással sújtja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a fővárosi önkormányzat az együttest. Körner Tamás igazgató a Népszavának nyilatkozva elmondta: a minisztérium 100 millióval, a budapesti vezetés pedig 75 millió forinttal ad ebben az évben kevesebbet, így majdnem ötödével szűkül a tavaly még egymilliárdos állami támogatás. Jelenleg a zenei társulatot működtető alapítvány keresi a lehetőségeket, hogy a 175 millió forintos kiesést pótolják, esetleg az állammal tárgyalva újra megszerezzék.

Mint ismeretes, Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar zenei igazgatója és karmestere korábban a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain éles hangú kritikával illette a Fidesz-kormányzatot - írja a baloldali lap -, megjegyzi ugyanakkor, hogy Fischer Ivánnak nincs információja arról, hogy korábbi nyilatkozata és a mostani jelentős elvonás közt összefüggés lenne.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása