Kultography

Nagyhalak a KisHallban

Nagyhalak a KisHallban

Kultography írása itt: - 2015-11-24 13:31

November végén és december elején a rocké lesz a főszerep az Akváriumban. Európa és az ország legenergikusabb előadói gondoskodnak majd arról, hogy a tél közeledtével is a fesztiválszezonban érezhessük magunkat.skindred_benji_kiemelt.jpg

November 26., KisHall – Ozone Mama, Hollywoodoo, The White Dominos (DK)

Az est headlinere, a dögös rock n’ rollban utazó, lehengerlő Ozone Mama, egészen friss, szeptemberben megjelent, Sonic Glory című új nagylemezét mutatja be, de legújabb videoklipjük is itt debütál. Előttük régi ismerőseink, a Trócsányi Gergely vezette, nem kevésbé lehengerlő Hollywoodoo fog karmolni-harapni; és ezúttal nem magyar, hanem egy külföldi, közelebbről dán együttes, a szoknyarebegtető rock n’ rollt játszó The White Dominos lesz az előzenekar.

November 28., KisHall – Skindred (WLS), Headbengs, Chemia (PL), Deadly Circus Fire (UK)

A hónap utolsó szombatján gyakorlatilag egy mini rockfesztivál várja lelkes közönségét, amelynek headlinere a világ egyik legjobb koncertzenekaraként számot tartott Skindred. A walesi brigád már tavaly is óriási, teltházas bulin bizonyította az Akváriumban, hogy nem véletlenül vonzanak milliókat évente egy-egy turnéjuk során. Az egyszerűség kedvéért „ragga-metalban” utazó Skindred Pump Up The Volume elnevezésű koncertsorozatán legújabb (hatodik) nagylemezét, a Volume-ot fogja ezúttal bemutatni, és lehet, hogy nem árt búvárruhát hozni, mert ha a bulijuk alatt leszakad a plafon, úszni kell.

skindred_mikey_es_benji.jpg

A Skindred előtt három zenekar is melegít: a magyar Headbengs, akik tökös rock n’ rollt játszanak, és akik nemrég jelentették meg hatszámos EP-jüket, aminek igen beszédes már a címe is: Bele az éjszakába. Mellettük fellép még a dallamos, pörgős, modern rockot játszó lengyel Chemia, valamint a súlyosabb, bonyolultabb, sötétebb, progresszív metalban utazó londoni Deadly Circus Fire.

UPDATE: a Skindred lemondta a koncertet, ugyanis november 28-án a Five Finger Death Punch előzenekara lesznek beugróként a Wembley-ben, így az Akvárium szervezői az egész bulit törölték.

December 3., KisHall – Mongooz And The Magnet, My Baby (NL)

A norvég, ír és magyar tagokból álló, pécsi illetőségű Mongooz And The Magnet első önálló budapesti koncertjén jövőre megjelenő nagylemeze anyagát is bemutatja, meg azt, milyen fergeteges hangulatot tudnak teremteni funkos, bluesos rock n’ rolljukkal. Az est másik fellépője a holland My Baby, akik 150 (!) állomásos európai turnéjuk keretén belül érkeznek az Akváriumba, és akik sámánisztikus, modern voodoo bluesukkal mindenkit megbabonáznak majd.

Fotók: Horváth Kata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása