Kultography

Egy zakóval Cannes-ig: vasárnapi híreink jönnek!

Egy zakóval Cannes-ig: vasárnapi híreink jönnek!

Kultography írása itt: - 2015-06-21 19:33

Kortárs művészeti fesztivált tartanak Zalaegerszegen, jön az Emeli Sandé-koncert Veszprémben, a Budapesti mozikba pedig az Amy Winehouse-film érkezik. Ezekről olvashattok bővebben vasárnapi híreink között.

borka_mumusfoldon.jpg

borka_mumusfoldon.jpgJúliusban ismét ZAKO Fesztivál

Idén július 2-12. között rendezik meg a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált, amelynek programjában hét előadást láthat a Zalaegerszegre látogató közönség.

A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében megvalósuló fesztiválon immár harmadik éve vendégeskednek több mint egy hétig független előadások a Kvártélyház szabadtéri színpadán (Széchenyi tér 3-5.). Az idei válogatásban hét előadás szerepel, amelyek többnyire kortárs magyar szerzők művei: Gerlóczy Márton, Olt Tamás, Pelsőczy Réka írásai és Pálfi Kata mesedarabja kerül színpadra. A produkciók között két olyan is szerepel, ahol a szerző maga a társulat: a Füge és a Dumaszínház koprodukciójában készült 40! avagy Véges élet szövegkönyvét maguk a szereplők írták, ahogy az FAQ Társulat is saját értelmezésben és szöveggel mutatja be a Bertold Brecht ihlette Dominót.

Jegyeket a helyszínen, a Kvártélyház kihelyezett jegypénztárában (Zalaegerszeg, Kossuth tér) lehet megvásárolni, valamint az interneten keresztül a jegy.kvartelyhaz.hu címen keresztül. A jegyárak előadásonként 1000 és 3000 forint között változnak, de bérlet is vásárolható a fesztiválra. A fesztivál hivatalos weboldala: www.zakofesztival.hu

emeli-webre.pngEmeli emeli a VeszprémFest fényét

Először koncertezik hazánkban Emeli Sandé. A brit soul és R&B énekesnőt és dalszerzőt a VeszprémFest keretében a Veszprém Arénában láthatjuk, július 18-án.

Világsztárok sorát vonultatja fel idén is az immár 12. alkalommal jelentkező VeszprémFest, mely minden eddiginél szerteágazóbb és színesebb zenei kínálattal várja vendégeit. Itt lesz – sok más mellett - a Supertrampből ismert Roger Hodgson, az amerikai disco, jazz, R&B, soul, funk legendája, a Kool & the Gang vagy Dee Dee Bridgewater, a 3 Grammy-díjjal rendelkező amerikai jazzdíva is. Várhatóan a legnagyobb érdeklődés a világhírű soul és R&B énekesnő, Emeli Sandé koncertjét övezi majd.

Emeli Sandé okos, tehetséges, tapasztalt, magával ragadóan ragyogó, lenyűgöző a színpadon; felejthetetlen dallamaiban és szövegeiben egyaránt. Tizenéves kora óta ír dalokat, az áttörést végül 2009-ben a - brit rapper Chipmunkkal jegyzett - Diamond Rings hozta el neki. Innentől egyenes út vezetett a csúcsra: 2012 februárjában megjelentette első lemezét, az Our Version of Events-et, mely 2 millió eladott példányával az Egyesült Királyság legsikeresebb és legnagyobb példányszámban eladott debütáló albuma lett, és két kategóriában - az év legjobb énekesnője és legjobb lemeze - elnyerte a brit kritikusok díját. Az album legnagyobb slágere a Next to Me lett, mely 12 ország slágerlistáinak top 10-ébe került be, a YouTube-on pedig több mint 55 milliós nézettséget ért el. Debütáló lemezének sikerét fémjelzi, hogy a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok megnyitóján és záróeseményén, valamint a Fehér Házban is fellépett. Legújabb, David Guetta-val közösen készített számuk jelenleg Európa szerte a slágerlisták élén szerepel. 

 

maxresdefault_5.jpgCannes-i filmek egész sora érkezik a hazai mozikba

 A következő hónapokban hat, Cannes-ban bemutatott film is mozikba kerül a Vertigo Média forgalmazásában. Amy Winehouse, Gaspar Noé-botrányfilm, színésznő díjjal jutalmazott francia dráma és az idei cannes-i zárófilm is megtalálható a megjelenések között.

A 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon vetített filmek közül a legjobb színésznő megosztott díjával jutalmazott Az én szerelmem (Mon Roi), a szintén a versenyprogramban szerepelt norvég Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs), az éjféli vetítések között bemutatott francia Szerelem (Love), és a brit Amy – Az Amy Winehouse-sztori (Amy), a különleges gálabemutatók között vetített Amnézia (Amnesia), valamint a cannes-i filmfesztivál zárófilmje, az Ég és jég között (La glace et le ciel) című filmeket is láthatja a mozikban a hazai közönség.

Időrendben legkorábban az Amy – Az Amy Winehouse-sztori kerül mozikba, amely a brit világpremier után egy héttel és az amerikai bemutatóval egy időben, július 9-én kerül országos moziforgalmazásba.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása