Kultography

Mmmmm…, mint Macaron

Mmmmm…, mint Macaron

Szakács Kriszta írása itt: - 2015-03-22 19:39

Az olasz gyökerekkel büszkélkedő, de a francia cukrászmesterek által világhírűvé tett macaronokat ünnepelték idén már 4. alkalommal a macaron legjobb hazai tudói és persze a rajongók. Az Akvárium Klubban megrendezett Macaron Napon régi és új, ismert és kevésbé ismert műhelyek mutatták be a zsűrinek és persze a szép számmal megjelent édesszájú közönségnek, mit is jelent számukra a macaron.

macaron_slider.png

Nagy rajongó lévén már számos, klasszikusnak mondható ízben-színben kóstoltuk a mandulás kis korongokat, a töltelékként használt krémek, ganache-ok, gyümölcsízek végtelen számú lehetőséget biztosítanak. Így, főként mert jobb alkalmat keresve sem találnánk, a különlegesebb ízösszeállításokra vadásztunk a megszámlálhatatlan variáció között.

macaron_slider.png

Nagy kedvencünk volt a szombathelyi Mészáros Cukrászda, a Cakeshop és a Desszert.Neked standja, ahol óhajunknak megfelelően dúskálhattunk az izgalmas, új ízű macaronokban. Nagy kedvencünk volt a libatepertő-csokoládé és a zöldborsó-wasabi összeállítás, mert bár név alapján talán egyiket sem gondolnánk elképesztőnek vagy akár csak kívánatosnak, az összhatás egészen lenyűgöző volt. Olyannyira, hogy a zsűri szerint is ez a két kombináció volt legjobb a sós és édes felhozatalban, így a Desszert.Neked két első helyet is bezsebelt.

Ezeken kívül is kóstoltunk még díjazottakat, az epres-pezsgős összeállítás több standon is szerepelt, de talán nem véletlen a népszerűsége. A luxus szimbólumaként is gyakran megjelenő páros eleganciájában és ízeiben is kiválóan illeszkedik a macaronhoz, a Mészáros Cukrászda verziója pedig a zsűrit is levette a lábáról..

img_1875.png

A legújabb trendek képviseletében a Gresham macaron-mestereinek remekei is bemutatkoztak, a koktélok világát idéző gyümülcsös-alkoholos párosításokból a bodzás-citrusos, martinivel megbolondított változatot választottuk, és nem okozott csalódást.

A tuti befutók közül a Cakeshop málnás-rózsás és áfonyás-ibolyás remekműveinek nem tudtunk ellenállni, és bár nagy újításnak tényleg nem számít ezeknek az ízeknek az összehozása, a végeredmény magáért beszélt.

Tulajdonképpen macaronból talán nem is lehet olyat készíteni, amit ne szeretnénk, egy estben némileg csalódtunk a jól hangzó név után. A marshmallow, avagy a pillecukor és a macaron násza nálunk válásra ítéltetett. És amit még némileg fájlaltunk, hogy a nagynevű, régi cukrászdák mintha híján lettek volna kreativitásuknak, nem igazán szolgáltak izgalmakkal kínálatukban.

Bár egyértelmű és vitathatatlan tény, hogy macaronon a világ végéig is elélnénk, az újdonság varázsa egy hosszú percre elrabolt, így az eclair-t sem hagyhattuk ki. A kacsamájas és a mandarinos változat is kifejezetten elnyerte tetszésünket, még az is lehet, hogy máskor is kikacsintunk a macaronok közül. Ki tudja, talán az eclair az új macaron?

Addig viszont továbbra is a macaron a nagy kedvenc, mi már számláljuk a napokat a jövő évi Macaron Napig!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása