Kultography

Decemberben érkeznek az eredeti Star Wars-regények

Decemberben érkeznek az eredeti Star Wars-regények

Kultography írása itt: - 2014-11-12 08:30

starwarsslider.jpg.jpgStar Wars-rajongók figyelem! December 2-án az Agave Kiadó gondozásában megjelennek az eredeti Star Wars-regényeket felújítva. A filmekkel közel megegyező történetek az 1970-es és 1980-as évek meghatározó kötetei voltak, rengeteg olvasóval szerettették meg a sci-fit.

star-wars1.jpg

"Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban...

Luke Skywalker a nagybátyja farmján dolgozik a félreeső Tatuin bolygón. A hétköznapi munka unalma helyett izgalmas csillagközi kalandokról ábrándozik. Kalandokról, melyek a legtávolabbi galaxisok idegen világaiba vezetnék. Luke álma hamarosan teljesül: titkos üzenet birtokába jut, miszerint a gyönyörű Leia hercegnőt Darth Vader, a hatalmas és gonosz sith nagyúr tartja fogva. Eddig soha nem hallott a nőről, de tudja, hogy meg kell mentenie, méghozzá késlekedés nélkül. Összetalálkozik a jedi Ben Kenobival, akinek az útmutatójával, a tőle kapott fénykarddal és bátorsággal felfegyverkezve Luke hirtelen a valaha volt legkegyetlenebb űrháború kellős közepén találja magát, és hamarosan egy elkeseredett összecsapásban vesz részt a Birodalom rettegett űrállomása, a Halálcsillag ellen..."

A legutolsó magyar kiadás óta majdnem 20 év telt el, ráadásul a trilógia akkor még az első kiadások szövegét érintetlenül tartalmazta, ezért úgy a kiadó úgy gondolta, hogy rájuk fér a felújítás. Ennek eredményeként az eredeti fordítást jelentősen átdolgozták: kijavították a hibáit, szóhasználatban teljesen hozzáigazították a Star Wars-univerzumhoz és a nyelvezetét is frissítették, hogy 2014-ben is izgalmas élményt nyújtson.

A limitált díszdobozos kiadást a webshopban már elő lehet rendelni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása