Kultography

Egy bevállalós kismama felejthetetlen bulija az Akváriumban

Egy bevállalós kismama felejthetetlen bulija az Akváriumban

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2014-07-10 20:40

Már jó egy órával a koncert kezdete előtt nagy tömeg várakozott az Akvárium nagyhallja előtt, hogy a lehető legjobb helyről láthassa a soul következő szupersztárja, Rebecca Ferguson koncertjét. A gömbölyödő pocakkal színpadra lépő díva pedig olyan bulit csinált, amire sokáig emlékezni fogunk.rebecca slider.png

DSCN8885.JPGAhogy azt beharangozó cikkünkben is említettük, Ferguson egy olyan énekesnő, aki előtt valószínűleg óriási karrier áll a soul-pop világában, és aki nem csak hazájában lett próféta, de már többek között a magyar fővárosban is minden jegy elfogyott a koncertjére. Ha valaki meghallgatja Heaven és Freedom című albumait, könnyen alá is írja ezt, és ha Ferguson csak annyit tett volna tegnap, hogy stúdió minőségben előadja szerzeményeit, mindannyian elégedetten mehettünk volna haza. Ám neki más tervei voltak: bulit akart csinálni az Akváriumban. 

A koncert buli jellegében némi akadálynak tűnt az énekesnő harmadik gyermeke, aki még csak úton van, és csak egy kis pocak formájában mutatkozott meg édesanyja felsője alatt. E mellett pedig akik ismerik Rebecca zenéjét, tudják, hogy a lassabb, érzelmesebb dalok komoly hangsúlyt kapnak az upbeat-dalok mellett. Aztán elég hamar kiderült, hogy ezek közül egyik sem jelent gondot, és nem gátolhatta meg őt abban, hogy felpörgesse a koncertet. 

Két dal között röviden mesélt arról, miről is szólnak a szerzeményei, a gyakori ovációt pedig sok-sok "Thank you" mellett néhány "Köszönöm" váltotta - és mint tudjuk, ez általában csak ráerősít a nézői szimpátiára, amiben tegnap este amúgy se volt hiány. Talán magát Fergusont is meglepte milyen sokan és mennyire szeretik őt kis hazánkban.DSCN8950.jpg

A másfél órás koncerten vegyesen hallhattunk dalokat a két lemezről, így az olyan ismert slágerek mellett, mint az I Hope, a Teach Me How To Be Loved, vagy a Nothing's Real But Love a kevésbé ismert, ám meghallgatásra legalább annyira érdemes My Freedom, Mr. Bright Eyes, vagy a Beautiful Design. Ezek mellett pedig jó érzékkel vett kölcsön néhány dalt, így hallhatunk dalokat Prince (Raspberry Beret), Tom Odell (Another Love), Katy Perry (Roar) és Tina Turner (Proud Mary) klasszikusai közül.

DSCN8874.JPGFerguson fenomenális hangja mellett nem mehetünk el szó nélkül a bandája mellett, mert a kiváló zenészek és a két vokalista lány sokat hozzátettek az összképhez. Utóbbiak gyorsan lerúgták a cipőiket és jó érzékkel tánccal, a nézők buzdításával és persze énekléssel külön fénypontjai voltak a koncertnek. 

A koncert végén Rebecca megköszönte a rajongók lelkesedését és Instagram bejegyzése alapján nagyon jól érezte magát ő is. Hogy a hasában növekvő gyermek mit gondol mindezekről, az más kérdés, de jó időben hozzászokni a mama tempójához. Merthogy Ferguson csillaga még emelkedőben van, és az is biztos, hogy a ház falát a sztratoszféráig rúgta. Mi pedig repültünk vele együtt - soha jobb koncertet!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása