Kultography

Buli a fokhagymák között

Buli a fokhagymák között

gyukerim írása itt: - 2014-06-01 11:57

Ma még tart a Budapest Essentials fesztivál, amelynek fő attrakciója a Gorillaz Sound System DJ-jének bulija volt egy egészen szokatlan helyszínen.gorr.png

gor_1.jpgBuli a Nagycsarnokban? Be kell vallanom, engem ennyivel már megvettek a Budapest Essentials szervezői, tulajdonképpen függetlenül attól, hol is van a színpad (az egyik kötelezően meglátogatandó hentespult előtt), és lehet-e közben lángost venni (nem).

Az más lapra tartozik, hogy amikor szombaton este a Gorillaz Sound System Dj-je a színpadra lépett, előtte a közönség inkább olyanokból állt, akik szombat reggelenként nem a friss paradicsomot (és az elmaradhatatlan turistákat) nézegetik a Fővám téri csarnokban, az mindenesetre nekik is poén lehetett két sör vagy két Instagram-poszt között, hogy akár még vehettek is volna almát vagy fokhagymát valamelyik nyitva tartó pultnál.

Itt a poén persze véget is ér, bár meg kellett állapítani, akusztikában a csarnok semmiben sem marad el pár pesti bulihelyszíntől, a hangulata pedig egészen fantasztikus még este is, úgyhogy szívesen látnánk itt további koncerteket is. Ami azonban még ma is folytatódik, az a fesztivál, amelynek szervezői azt tűzték ki célul, hogy bemutassák a főváros előnyös oldalát.

gor2.jpgEbbe pedig a Nagycsarnokon kívül belefért több fürdő és múzeum, a Gozsdu udvar, az Akvárium, a Március 15. tér, és persze rengeteg ismert bulihelyszín. A jegy áráért ingyen látogatható az Állatkert, kedvezménnyel a Millenárison zajló Gourmet fesztivál, de több kocsmában és egészen eltérő éttermekben is kedvezményes fogyasztásra jogosít fel a karszalag. A szervezők emellett városi túrákat is rendeznek azoknak, akik szeretnék jobban megismerni Budapest velejét.

Ügyes kezdeményezés tehát – a szervezők tudatosan „alulről építkező urbánus fesztiválként” képzelték el a város belső kerületeinek megszokott és szokatlan tereiben zajló eseményhalmazt, még ha láthatóan a városlakóknak annyira nem is jött át, de reméljük, jövőre már többen várjuk. Ha másért nem, hát azért, hogy újra eltölthessünk egy kellemes estét a fokhagymák alatt a Nagycsarnokban.

Fotó: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása