Kultography

Itt a rakott krumplis gourmet hétvége

Itt a rakott krumplis gourmet hétvége

Kultography írása itt: - 2014-05-28 10:35

Sokan a rakott krumplit már-már unalmas fogásnak tartják. Ezen a hétvégén azonban kiderül: hibázik, aki így érzi. Május 30. és június 1. között ismét várja a finomabbnál finomabb étkek szerelmeseit a Gourmet Fesztivál, amelyen ezúttal a rakott krumplié a főszerep. Természetesen azért számos más ínyencség és finomság is várja a látogatókat.

gimage.jpg

A különleges finomságokat kedvelők ilyenkor általában már visszaszámolnak és alig várják, hogy megnyissa gourmet.jpgkapuit a Millenárison a Gourmet Fesztivál, amelyen szinte minden konyha kedvelője talál magának megfelelő fogást. Az egyszerűbb étkeket előnyben részesítők ugyanúgy jól tudják érezni magukat az eseményen, mint azok, akik a különlegességekre vágynak, akár olyanokra, amiket máshol, máskor nem kóstolhatnak meg.

Lesz itt minden, ami szem s szájnak ingere, igazi kánaán a rendezvény: Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai, gourmet üzletei és más finomságok készítői várják a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztiválon. Az idei évben a saját ételeik bemutatása mellett a rakott krumplit gondolják újra a hazai és külföldi séfek, így kóstolhatunk rakott krumplilevest, rakott krumplit Szent Jakab kagylóval vagy esetleg algával... A közkedvelt pesti éttermek mellett olyan legendás vidéki helyek is tiszteletüket teszik a rendezvényen, mint az encsi Anyukám mondta, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a rácalmási Jankovich Kúria, a debreceni IKON és a fertőrákosi Ráspi Étterem.

Akinek ez kevés, az kalandozhat az ázsiai ételek és az utcai kaják világában, ízlelhet igazi vietnámi street foodot vagy a zsombói asszonyok hagyományos leveles rétesét.

Az idei év témájához kapcsolódva megtudhatják az érdeklődők, miben más a kézműves, hazai nemesítésű burgonya, mint az ipari krumpli, bemutatkozik a Basa is, amely név nem a keleti konyhához kapcsolódik, hanem egy sütésre-főzésre egyaránt alkalmas burgonyát takar.

A rendezvény mindhárom napján egy-egy hazai Michelin-csillagos étterem séfje várja a vendégeket, akik a főzés mellett még néhány kulisszatitkot is elárulnak majd a Michelin-csillagok világából. Sok rossz gyerekkori menza-élményt segítenek majd feldolgozni a híres főzelékblogger, Szatmári Feri újragondolt főzelékei, jelesül a finomfőzelék és a paradicsomos káposzta. (Bár igazság szerint mi a paradicsomos káposztát így is imádjuk - a szerk.)

gimage.jpgA desszert sort is érdemes lesz kipróbálni, isteni finomságokat szoktunk itt találni. Idén többek között a Cake Shop, a Pataki Cukrászda, a Zazzi és a Harrer Chocolat édességeiből lehet majd csemegézni.

A fesztiválon bemutatkoznak majd biogazdaságok, manufaktúrális úton előállított magolajok, natúrkrémek, ecetkülönlegességek és lesznek majd kézzel készített bon-bonok, prémium desszertek, torták, piték és egyéb finomságok.

A belépőjegy ára egy napra 3300 forint, a hétvégére szóló (péntek-vasárnap) bérletért 6500 forintot kell fizetni. A jegy mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy autentikus borkóstoló a Terra Hungarica jóvoltából, egy csésze Nespresso kávé, egy BBC Good Food Világkonyha magazin és naponta az első 1000 látogatónak kóstoló a Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből. A különböző színpadi programok a helyszínen ingyenesek, az éttermeknél azonban külön kell fizetni az egyes fogásokért.

A részletes programért és menüért a www.gourmetfesztival.hu oldalra érdemes ellátogatni.

Fotó: gourmetfesztival.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása