Kultography

Idén Csehország is a Budai Várba költözik

Idén Csehország is a Budai Várba költözik

Szakács Kriszta írása itt: - 2014-05-21 10:40

image_3.jpg
Június 12-én negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budavári Sörfesztivál, amelynek ezúttal is a Vár hangulatos teraszai és udvarai adnak otthont. Idén vendég országként a cseh sörnagyhatalom kap kiemelt szerepet a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett. Prágai hangulat, Magyarországon elérhetetlen cseh sörök és extrém sörkülönlegességek várják a fesztiválozókat.

 image_3.jpg

A hagyományos nedűk mellett a birsalmás, a narancsos-korianderes, az erdei gyümölcsös, a banános, a szilvás és a müncheni recept alapján készült Kótyagos sört is csapra verik a négynapos rendezvényen. Összesen 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék egyedi ízesítésű nedűivel és a cseh mellett belga, angol, ír, német, szlovák és holland sörkülönlegességekkel találkozhatnak. A bátrabbak a Kapucinus legújabb, közel 50 százalékos sörpárlatát is kipróbálhatják, a lágyabb ízek kedvelői a Cider Ligetben, a cigányzenét kedvelők pedig a Balkán Kertben szórakozhatnak. A folyékony kenyér széles kínálatán túl a zenei paletta is bővült: koncertet ad a nagysikerű Majka és Curtis, de lesz Boney M élő koncert Sheyla Bonnick-kal, „We Love The 90s” retro megabuli a pénteki napon, Caramel pedig a sörünnepen énekel utoljára szeptemberi nagykoncertje előtt Budapesten.

A vendégek ismét 4 decis, betétdíjas üvegkorsókban fogyaszthatják a minőségi söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak, hogy több fajta nedűt próbálhassanak ki.A napijegy 1999 forintba kerül majd, amely tavalyhoz hasonlóan tartalmazza az első korsó sör árát is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása