Kultography

Interaktív makettekkel bővült a szarvasi Mini Magyarország

Interaktív makettekkel bővült a szarvasi Mini Magyarország

Kultography írása itt: - 2014-04-14 11:30

A magyar vasúttörténet legendás mozdonyainak, legszebb állomásépületeinek és a balatoni vitorlázás ikonikus hajóinak kicsinyített másaival bővült a Szarvason található Mini Magyarország. 

mini_magyarorszag_kicsi1.jpg

Mostantól csaknem 280 méternyi mini vasúti sínen, alagutakon, hidakon átkelő mini mozdonyok és a mini Balatonon, illetve amini_magyarorszag_kicsi2.jpg mini Dunán ringatózó hajó és vitorlás makettek mellett több emblematikus épület, kastély, templom, állomásépület „meg is szólal" a  Szarvasi Arborétumban található makettparkban. Igazi ritkaságnak számító hangfelvételek, dallamok csendülnek fel a mini épületekből, míg a vasút- hajómakettek gombnyomásra indulnak a mini síneken, a mini Balatonon vagy éppen a mini Dunán.  A parkban látható például a Heves gőzmozdony, az Árpád sínbusz, vagy a balatoni nyaralókban nosztalgikus emlékeket idéző NOHAB mozdony. A járműveket persze nem csak megcsodálni, de irányítani is lehet. A gyönyörű természeti környezetben, az ország legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban található makettpark új, mozgó vasútmodelljei olyan állomások között közlekednek, mint a mezőtúri, a tószegi, a mártélyi, a kétegyházi, a mosonmagyaróvári, a búcsúszentlászlói, az almási, vagy a bátaszéki vasútállomás.  

A vitorlázás szerelemeseinek minden bizonnyal különleges élményt jelent majd együtt látni a „Magyar Tenger” legendás hajóit, köztük a Schärenkreuzer, a Kalóz, a Dragon, a Jolle, a Beluga, vagy a „Földkerülő” Szent Jupát alapmodelljét, a Balaton 31-et, ahogy lágyan ringatóznak a mini Balaton hullámain.

Az új vasút- és hajómakettek, mini állomásépületek mellett számos korábban bemutatott makett is interaktív funkciókkal egészült ki. A Debreceni Református Nagytemplomból az „Erős vár a mi istenünk”, Luther Márton korálja hallatszik, míg a Jáki templomból gregorián dallam, a Szegedi Dómból pedig a híres harangjáték csendül fel. A mini Pécsi Dzsámiból a müezzin imára hívó hangja hallatszik.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása