Kultography

Matt Bianco, szentpétervári balett, Recirquel – ízelítő a tavaszi fesztivál programjából

Matt Bianco, szentpétervári balett, Recirquel – ízelítő a tavaszi fesztivál programjából

Kultography írása itt: - 2013-12-18 13:29

Matt Bianco, Rufus Wainwright, BBC Filharmonikusok, Szentpétervári Eifman Balett, Recirquel – fellépők a március 21. és április 6. közötti 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztivál programjából.

Immár hagyomány, hogy karácsony előtt ismertté válnak a tavaszi fesztivál programjai (vagy nagy részük), hogy akár a fa alá is kerülhessen valamelyik programra szóló belépőjegy. Idén sincs ez másképp. Íme egy kis ízelítő abból, hogy kik jönnek hozzánk a fesztiválra, a hazai művészek közül kik készülnek rá új produ148.jpgkcióval.

Itt lesz az amerikai smooth jazz veterán nagyágyúja, a kortárs fúziós műfajok úttörő alakítója, Lee Ritenour, jön Philip Glass, aki A szépség és a szörnyeteg című operáját fogja személyesen, a Philip Glass Ensemble közreműködésével bemutatni. Érkezik napjaink egyik legeklektikusabb kortárs dalszerzője, Robbie Williams duettpartnere, Rufus Wainwright is, aki első ízben lép fel Magyarországon. Az 1973-ban született amerikai-kanadai énekes, szövegíró és komponista budapesti koncertjén nemsokára megjelenő, Vibrate című best of-albumának változatos anyagát mutatja be.

Járt már nálunk, nagy sikert aratott és most visszatér a Matt Bianco, akik ezúttal a Concertgebouw Jazz Orchestrával együtt lépnek fel. A Szentpétervári Eifman Balett a Vígszínházba érkezik majd. Rodin című előadásukban a világ egyik legjelesebb szobrászának, Auguste Rodinnek, valamint segítőjének, szerelmének és múzsájának, Camille Claudelnek állítanak emléket.

Óriási siker ötvözi az első magyar újcirkusz-társulat, a Recirquel előadásait, tavaly alig lehetett a fesztiválos programjaikra jegyet kapni. A csapat a 2014-es tavaszi fesztiválon mutatja be új produkcióját, A meztelen bohócot. 143.jpgAz előadás egy báli mulatságba invitál, amely során a jelenetek egy gondolatra épülnek: vajon hány réteget és álarcot kell eltávolítanunk magunkról, hogy megpillantsuk puszta valónkat?

A Deep Foresttel együtt lép fel a MÜPÁ-ban Sebestyén Márta. A koncert Sebestyén Márta filmélményeiről szól: részint azokból a filmekből idéz, amelyekben fellépett, részint azokból, amelyek hatottak rá és művészi fejlődésére. A koncerten, amelyet filmbejátszások és azokhoz kapcsolódó rövid történetek tesznek kerek egésszé, a magyar és a nemzetközi népzenei élet kiválóságai is fellépnek. A filmkoncert olyan rendezők alkotásait jeleníti meg, mint Anthony Minghella, Gaál István, Costa-Gavras, Robert Altman, Isao Takahata, Zolnay Pál, Szomjas György és Jancsó Miklós, hogy csupán néhányat említsünk. A koncerten ezekből a mozaikokból áll össze teljes kép Sebestyén Márta művészetének egy jelentős oldaláról.

A fesztivál programjaira jegyek a Müpa és a BFTK jegyértékesítési pontjain, az ismert jegyirodákban, illetve online a www.btf.hu honlapon válthatóak. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása