Kultography

Városliget Café & Bár - modernizált hagyományőrzés a Műjégpálya kapujában

Városliget Café & Bár - modernizált hagyományőrzés a Műjégpálya kapujában

Pataki Anita írása itt: - 2013-09-27 10:00

Belépve azonnal egy tágas térben találjuk magunkat, ám ha jobban körülnézünk mindjárt feltűnik, hogy a berendezéssel több, kis részre tagolódik az étterem, így ha akarunk anélkül félrevonulhatunk, hogy egy kis elzárt sarokba száműznénk magunkat. Könyvespolcok - rajtuk különböző, régi és új könyvekkel - határolta részek között navigálhatunk, miközben régi játékokban vagy éppen sporteszközökben gyönyörködhetünk. A hatalmas ablakoknak köszönhetően pedig egy pillanatra sem kell szem elől tévesztenünk a valóban lenyűgöző kilátást, ami gyaníthatóan éjszaka még ennél is szebb lesz. A kávézó éjfélig nyitvatart, úgyhogy a kivilágítást is bőven lesz idejük élvezni a vendégeknek. Az olyan izgalmas elemek, mint a néhány asztalnál megtalálható, moziszék-szerű ülőalkalmatosságok mellett a praktikusság sem kerülte el a tervezők figyelmét: minden asztal akasztókkal, és, a dolgozni vágyók számára, konnektorokkal felszerelt. A mennyezetről régi fotók néznek le ránk, a falakat idézetek és rajzok díszítik, a gyerekeknek pedig külön, kiszínezővel felturbózott étlap dukál - vagyis bőven van mivel szórakoztatnunk magunkat, így könnyen lehet, hogy egy kávéra beugrásból is egy órás ücsörgés lesz.

És hogy étteremről, kávézóról vagy bárról van-e szó? Nos, leginkább mindről, egyben. Nehezen választható szét a három funkció ebben a térben, ahol nagyon jól megfér egymás mellett egy komplett ebédet elfogyasztó és egy, csaupán egy pohár borra betérő társaság is. A Műjégpálya novemberi nyitása után pedig akár két kör közötti pihenésként is be lehet foglalni az egyik kis asztalt.

Az étlapon olyan klasszikusok taláhatóak meg, mint a töltött paprika, a tökfőzelék vagy a szürkemarhából készült tányérhús, mindegyik kissé új köntösbe bújtatva, mégis megőrizve a hagyományos ízeket.  Külön bárétlappal és reggeli étlappal is szolgál, előbbi az italozás mellé csipegetők, utóbbi természetesen a még dél előtt falatozók számára. Árak tekintetében persze nem a legolcsóbb, de nem is elszállt, csak a turistákat megcélzó számokkal dolgozik, nyugodtan bevállalható alkalmanként.

A teljes étlap az étterem honlapján található meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása