Kultography

Galaxis útikalauz a Beat Tanúinak

Galaxis útikalauz a Beat Tanúinak

Kultography írása itt: - 2013-06-30 13:00

Sirokai Mátyás új gyűjteménye megindító olvasmány. A gondolatokat, érzelmeket indítja meg, és minden sor, minden szó valamit hozzáad ahhoz, amit eddig tudtunk a világról, holott maga is csak azt írja le.

A Beat Tanúinak Könyve posztmodern füveskönyv egy olyan nemzedék látásmódjával, akik a nyilvánvaló mögötti tartalmat figyelik. A kötetben Sirokai az élet legelemibb és legegyszerűbb folyamatait is olyan erővel ragadja meg, hogy a lendülettől szinte az olvasóba vésődnek a szavak. Érzelmeket, ösztönöket, tájakat, jelenségeket, gondolatokat és eseményeket ír le, melyek ma is részei mindennapi életünknek, néha mégis egy ásatás leleteit, több ezer éves kultúrákat idéznek.

Villanásszerű képek, lökéshullámként ránk törő érzések kavarognak a sorok között, amik mindig épp a megfelelő időben érkeznek, mintha a szavak közé ágyazott, pontos menetrend szerint járnának.

A rövidke kötet összesen 53 verset csoportosít az öt fejezetben. Mindegyik vers és minden fejezet elkülönül, de nem válik el élesen egymástól. Összeköti őket az a gondolatiság, a prózának az az egyedi íze és hangulata és a sorok között elrejtett mondanivaló, amelyek a kötetet azzá teszik, ami. Mindenkinek valami mássá.

A kötet a Libri Kiadó gondozásában jelent meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása