Kultography

A legnagyobb ABBA-gyűjtemény kalapács alatt

A legnagyobb ABBA-gyűjtemény kalapács alatt

Kultography írása itt: - 2013-06-29 11:45

A kollekció jelenleg Thomas Nordin tulajdonát képezi, ő 39 évvel ezelőtt, 9 évesen kezdte gyűjteni az ABBA-relikviákat, miután édesanyjától megkapta az együttes Waterloo című slágerének kislemezét. Nordin maga mindössze három tárgyat fog megtartani a gyűjteményből.

A gyűjtemény olyan ritkaságokat is tartalmaz, mint a Saang till Görel című album, amely mindössze 50 példányban készült 1979-ben az együttes egyik asszisztensének 30. születésnapjára, vagy a Hovas Vittne című korong, amelyet 200 példányban adtak ki 1981-ben Stig Anderson producer 50. születésnapjára.
Az ereklyegyűjtemény egyedülálló kollekciót foglal magában újságkivágásokból, mert az együttes maga nem gyűjtötte a róluk szóló cikkeket, ezt Thomas Nordin helyettük is megtette 1974-től napjainkig.

Nordin saját ABBA-múzeumot szeretett volna létrehozni, hogy méltó helyet biztosítson nem mindennapi gyűjteményének, ez azonban nem sikerült. Most reméli, hogy a nemrég megnyílt stockholmi ABBA Múzeum licitál majd a páratlan gyűjteményre.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása