Kultography

Akár otthon - tunkolás a Városligetben: megnyitott a Szaft

Akár otthon - tunkolás a Városligetben: megnyitott a Szaft

Kultography írása itt: - 2013-05-17 10:00

Ha nem utaztok el a hosszú hétvégén a fővárosból, vagy éppen Budapestre érkeztek pihenni, jó időben érdemes ellátogatni a Városligeti tóhoz, a Szaftba. Remek hely, ahol akár a lábatokat feltéve, a Városligeti tó mellett tunkolhatják a kenyeret a lecsóba, vagy a pörkölt szaftjába. Utóbbiból ráadásul háromféle is szerepel a kínálatban: sertés, marha és csirke zúza.

A sertés pörkölt 1000 forint, a zúza 750,  csak a tunkolni való „lé” 450.  Mi lecsót is kóstoltunk, igazi zamatós, jóféle, ráadásul az ára is kedvező, 500 forint. Várhatóan egy-két hét múlva már hideg mártogatósok is érkeznek majd, hogy pontosan mi fog a kínálatban szerepelni, még nem tudni, de olyasmire gondoljatok, mint a padlizsánkrém.

A pörköltök mellett nem hagyhatjuk szó nélkül a hely retro burgerét és lángosát sem, mindkettő remek választás arra az esetre, ha mégsem tunkolásra vágynátok. A burger, régivégású bucival, szaftos hússal, igazi nagyágyú, mellé már nem kell semmit választani, 990 forintért igazi laktató étek. A lángos frissen sül, nem elősütött, így mindig melegen fogyaszható, simán vagy különböző feltétekkel. Az alap verzió és a fokhagymás 300 forint, a sajtos-tejfölös 450 forintba kerül. Akik, ha már tó mellett vannak, szeretnének halat fogyasztani, hekket is választhatnak, ez 1350 forintba kerül.

Az italkínáltban limonádé, sör, bor és estére rövid ugyanúgy megtalálható, mint szörp és szénsavas üdítő.

A Szaft délelőttől egészen hajnali két, hétvégénként négy óráig vár titeket, csütörtökön, pénteken és szombaton DJ szolgáltatja esténként a zenét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása