A belvárosi Hold utcai piacon ma délben megnyílt Street Food Show legnépszerűbb helyszíne minden kétséget kizáróan a Bodega - Vágóhíd „állomása". Aki a délután folyamán szeretett volna enni a legendásan finom burgerükből bizony türelmesnek kellett lennie, mert a nagy igény miatt akár 40-45 percet is várnia kellett rá. Pedig – kis képzavarral élve – azt nem mondhatjuk, hogy ne égett volna a srácok keze alatt a munka. A népszerűség nem véletlen: a húspogácsa továbbra is isteni, ráadásul kis méretűnek sem mondható, a szószok tökéletesen el vannak találva. A zöldségek és a buci pedig frissek, egyszóval hibátlan az egész. A vasárnap estig tartó show-n négyféle burgerüket kínálják.
A terület, ahogy azt már az első két alkalommal megszokhattuk nem túl nagy, a piac felső terét foglalják el a gasztronómia különböző szegmenseit képviselő résztvevők. Valamivel több mint egy tucat egység várja a látogatókat, köztük a Szimplakert Háztáji Piac, a Da Mario, ahol isteni olasz szendvicseket kérhettek, a SonkaArcok bárkonyha, illetve a Marmostein Pékség, amely ellenállhatatlan kalácsokat kínál. Aki alkoholos italra vágyik azt a Kandalló Kézműves Pub és az Innio várja.
Fizetni, ahogy azt az utóbbi időben a fesztiváloknál megszokhattuk, nem készpénzzel, hanem helyben vásárolt jeggyel lehet (ezekből, ha valami megmarad, akkor azt visszaváltják). Általánosságban azt mondhatjuk, hogy 1000-1500 forint körüli áron lehet egy-egy fogást, menüt megkóstolni. A színpadnál készülő három fogásból álló menü ma 1500 forint volt, várhatóan holnap az irodalmi főzök napján is ennyibe fog kerülni.
A hangulat egyébként remek, mindenhol finom illatok csábítják a piacra érkezőket. A különböző étteremek, bárok helyszíne mellett a színpadnál főzőshow-kat tartanak. Szombaton és vasárnap már reggel tízkor szélesre tárják a kapukat, az első napon éjfélig várják a vendégeket, vasárnap este nyolckor van zárás.
Kommentek