Kultography

A húsz legszebb európai városi fesztivál közé került a kecskeméti nemzetközi gyermektalálkozó

A húsz legszebb európai városi fesztivál közé került a kecskeméti nemzetközi gyermektalálkozó

Kultography írása itt: - 2013-05-06 16:30

A hamburgi Élhető Városért Alapítvány által kiírt pályázat nyertesét június 11-én Berlinben jelentik be a döntőbe jutott pályázók jelenlétében. Az eseményt itthon az Európa Jövője Egyesült szervezi. Az egyesület kétévente rendezi meg a nemzetközi gyermek- és ifjúsági találkozókat. A fesztiválok költségvetését Kecskemét önkormányzata évente 40 millió forinttal támogatja egy hosszú távú szerződés értelmében. Az önkormányzattal kötött szerződés értelmében az egyesület biztonságosan elő tudja készíteni és meg tudja szervezni a 2014-es és 2016-os Csiperó fesztiválokat, valamint 2015-ben és 2017-ben a kecskeméti gyerekek csereutaztatását. Csiperónak hívják azt a madarat, amelyik a találkozó emblémája lett, majd nevét kölcsön adta a gyermektalálkozónak.

A legutóbbi, 2012-ben megrendezett kecskeméti találkozón több mint 20 ország megközelítőleg 1500 fiatalja vett részt. Az Európa Jövője Egyesület 1990-ben alakult azzal a céllal, hogy a kecskeméti gyerekek megismerkedhessenek Európa többi országának ifjú polgáraival. Az egyesület gyerekcsoportokat hív meg, akiket iskolák látnak vendégül és családok szállásolnak el. A következő évben a külföldi csoportok hívják vendégségbe a vendéglátókat. Az eddigi 12 találkozó során több mint 15 ezer gyereket láttak vendégül Kecskeméten.  Az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó már túlnőtt a kontinensen, ugyanis Ausztráliából, Japánból és Koreából és Izraelből is érkezett csoport a korábbi években.
Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása