Kultography

Színházak „éjszakája” kicsiknek

Színházak „éjszakája” kicsiknek

Kultography írása itt: - 2013-05-04 11:30

A Színházak éjszakájáról már mi is hírt adtunk, de arról még nem esett szó, milyen programokkal várják a gyerkőcöket a színházak. Most ajánlunk néhány programot a kicsiknek is, íme:

A Budapest Bábszínházban Bábozó tobzódás elnevezéssel az előcsarnokban ügyességi játékokon vehetnek részt a gyerekek és felnőttek 14 órától 19 óráig: horgásztóban lehet pecázni, palacsintasütővel egyensúlyozni, hosszú cipővel oszlopot kerülni, rugóra szerelt ördögfattyat kupán vágni, egérfuttató versenyen jeleskedni és mézeskalácsot díszíteni.

Radics Rita királynői jelmezben fogadja majd a gyerekeket, Kovács Judit, Szolár Tibor és Hoffer Károly pedig bábokkal sétál a nézők között. 14 órától 18 óráig Bábkukucskáló barangolás címmel rendeznek programot: a labirintus 11 varázslatos helyszínnel várja a piciket az épületben. A Bábozó tobzódás játékait és a barangolás állomásait Lénárt András világjáró bábművész, a Bábszínház szcenikusa tervezte.

A Kolibri Színházban 14 órától előadások, játékok várják a gyerekeket, ám felnőtteknek is szerveznek programokat. Az első a Meselabirintus, ahol a színészek több helyszínen olvasnak fel meséket a gyerekeknek és szüleiknek, 15 óra 30 perctől pedig a közönséget játékkavalkád várja bábokkal. Lesz kulisszajárás, nézőhorgászat, 20 órától Kolibreatles címmel egyveleg a 20 éves teátrum történetéből.

Az idén először csatlakozó Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, 6000 négyzetméteren működő előadó- és alkotóművészeti központ rengeteg programmal várja a gyerekeket is, nekik 19 órától Esti mesét tartanak, a gyerekmegőrző pedig egészen 22 óráig várja őket. Lesznek alkotóműhely programok is: ökoműhely, falfestés, és hogy a sok mókában a megéhezők se maradjanak energia nélkül, lesz leves, koktél és palacsinta evés-ivás.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása