Kultography

Megjelent Varró Dániel új gyerekverses könyve

Megjelent Varró Dániel új gyerekverses könyve

Kultography írása itt: - 2013-04-15 08:00

Varró Dániel harmadik gyermekverses kötetével jelentkezik Akinek a lába hatos és Akinek a foga kijött című munkái után. „Nagyobbik kisfiamnak, Misinek próbáltam egy olyan könyvet írni, amely összefoglalja, amit a világról tud, egyszerű kérdésekkel, amelyekre tud már válaszolni" - mondta el a könyv bemutatóján a szerző.

A kötetben egy apa tesz fel kérdéseket kisfiának, amelyekre először szándékosan rossz válaszokat ad, hogy a helyes megfejtést a gyerek találhassa ki. A szerző elmondta: a Facebookon néha tesztelte a verseket, vajon barátai, ismerősei kitalálják-e a rímből a válaszokat, kiderült azonban, hogy a felnőttek számára ezek nem mindig magától értetődők.

„A versekkel elsősorban a gyerek bevonása volt a cél, Misi ugyanis nagyon szereti mutatni, hogy három évesen mi mindent tud már" - mondta el az MTI-nek a szerző, hozzátéve, hogy "nagyon szereti, ha én valamit elrontok és ő kijavíthat, vicces neki, ha ő tudja a helyes választ, és én butaságokat mondok".

A Nem, nem, hanem című verseskötet nyilvános bemutatóját a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon tartják meg április 20-án; a szerző akkor és másnap is dedikál a fesztiválon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása