Kultography

Szexmentes első résszel tér vissza a Trónok harca

Szexmentes első résszel tér vissza a Trónok harca

Kultography írása itt: - 2013-03-29 18:34

Azoknak, akik a címben leírtak miatt kezdenének aggódni hozzátesszük: egy majdnem teljesen pucér hölgy azért jutott az évadnyitó epizódra. Tegnap este moziszékben hátradőlve, az HBO premier előtti vetítésén volt lehetőségünk megnézni a visszatérést, ez alapján mondhatjuk: megérte a várakozás.

[caption id="attachment_48081" align="alignright" width="200" caption="A Falon túli Király - Ciarán Hinds Fotó: http://www.hbo.hu"][/caption]

A harmadik évadban új szereplők és új helyszínek is fokozzák az izgalmakat. Trónkövetelők most is akadnak majd (a már ismerteken kívül), így nem kell senkinek attól tartania, hogy nem tartogat meglepetéseket a sorozat.

A George R. R. Martin regényciklusából készülő, közpékori környezetben játszódó fantasy közvetlen folytatása a második évad végének, ott folytatódik, ahol az utolsó rész véget ért: Mások támadják meg az Éjszakai Őrség felderítőit, akik közül sokan elhullanak, akik pedig megmaradnak, azok menekülőre fogják. Eközben Királyvárban Lannisterék a Stannis Baratheon fölötti győzelmet ünneplik és teljhatalmat gyakorolnak Királyvár felett. Robb Stark, Észak királya dél nagy részét is uralja, és még mindig nem veszített csatát. Daenerys Targaryen pedig – újra egyesülve három sárkányával – sereget gyűjt, hogy visszatérjen hazájába és visszaszerezze az őt megillető hatalmat.

Az új szereplőkre nem kell sokáig várni, már az első alkalommal találkozhattok friss hússal. Így például a Falon Túli Királlyal, akit Ciarán Hinds kelt életre a képernyőn.

Azoknak, akik esetleg nem követték figyelemmel eddig a sorozatot eláruljuk: a történet középpontjában Westeros Hét Királysága áll, melynek egyetlen trónjáért, a Vastrónért folyik a harc királyok és királynők, szövetségesek és árulók között. Mindez megfűszerezve izgalommal, ármánnyal, szexuálitással és jó adag erőszakkal.

A Trónok harca harmadik évadának első részét a világpremier napján, április elsején láthatjátok az HBO-n, valamint regisztráció nélkül és díjmentesen az HBO GO videótárában.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása