Kultography

Absolvent - Kenyérre kenve

Absolvent - Kenyérre kenve

Kultography írása itt: - 2012-07-31 08:30

Az Absolvent étterem előtti, kicsit ijesztő, éppen folyamatban lévő közműépítés ne zavarjon meg senkit, a helyiség belülről kifejezetten kellemes. A mackintosh-i vonalas, egyszerűségében is bájos, vasgerendákon támasztott galéria és berendezés atmoszférája kimondottan üdítő. A falakat gyönyörű boros-szőlős fotók díszítik, amik még a legjózanabb életűeknek is kedvet csinálnak egy kóstolóhoz.

A kencék tényleg akármilyen ízléssel megáldott vendégek igényeit kielégíthetik: találunk itt zöldséges, vegetáriánus kenceficéket – ezek közül személyes kedvenc az ajváros és a büdös-sajtos –, húsosat, halasat,  – köztük pikáns-hagymásat –, erőteljesebb ízvilággal büszkélkedőket, sőt édeseket is. Melegkonyhájukat ezúttal nem teszteltük, de az étlap kínálata ígéretes. A krémek 300-600 Ft körül, a három fajtából álló variációk 640-900 Ft körül kaphatók, levesekből 250/500-350/700 Ft-os áron választhatunk, míg a főételek ára 1300-3300 Ft között mozog.

A kenyérre kenéssel ferdítettünk kicsit, ugyanis nem csupán kenyér található a menüben, meglepően széles péksütemény-kínálat is társul a kenhető ízvilág mellé. Amit semmi esetre sem érdemes kihagyni, az a frissen, helyben sütött mini croissant a kétféle, diós-csokis és karamellás kencével, amivel minket végleg levett a lábunkról a hely.

Ezen felül külön dicséretet érdemel, hogy gondoltak a bizonytalankodókra is, és különböző összeállítású menüket ajánlanak  350-700 Ft között, akár már reggelire is. A kencékhez készített borajánló pedig még egy tapasztalt borkedvelőnek is jól jöhet, mivel a borlap zavarba ejtően bő kínálatot sorol fel a legjobb kárpát-medencei nedűkből. A borok némelyike kóstolóként is elérhető, az árak így 200 Ft/dl-től 1600 Ft/dl-ig terjednek, de a palackok legdrágábbja is megáll 12.000 Ft-nál, és kellemes háromtételes kóstolósorokat is összeállítottak 500-1400 Ft-os kereten belül.

Jó szívvel ajánljuk tehát az éttermet mindenkinek, reggel, délben vagy este, kencékkel, borokkal, és mennyei mini croissant-okkal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása