Mit gondolnak, hány kiló zellerből lesz egy liter párlat? Eláruljuk: ehhez a mennyiséghez egy mázsányi zeller gumóra van szükség – tudtuk meg a különleges ízekkel ezüstérmet nyerő Brill Pálinkaház munkatársától a nemzetközi verseny díjkiosztó eseményén. A cégnek egyébként nem csupán e két, számunkra furcsa ízű párlata van, készítettek ilyen italt paradicsomból is.
De a magyarok között legjobban szereplő Agárdi Pálinkafőzdének is van különleges íz világú itala: a barna sörből készült Sörpárlatuk kiérdemelte az Év Párlata elismerést a versenyen. A nemzeti győztes egyébként összesen 20 éremmel tért haza a megmérettetésről, amelyek között négy arany (ebből egy az Év Párlata), 8 ezüst és 8 bronz szerepelt. Aranyérmet nyert még egy másik fajtájú sörpárlatuk, a Madárberkenye Pálinkájuk és a Bokodi Cabernet Franc Törkölypálinkájuk. Az idén tízéves főzde a Sörpárlat mellett hagyományosnak mondható ízeket, pálinkákat is vitt a versenyre, ezek között volt például a körte, a kajszibarack és a szilva is. Az Agárdi Pálinkafőzde egyedüli magyarként bekerült a 11 tagú kiválasztottak körébe, azaz a legjobb főzdék csapatába is.
A magyar versenyzők összesen 142 éremmel tértek haza az ausztriai Tirolban megrendezett versenyről. A versenyen 10 ország 187 főzdéje méretette meg magát. Első helyen Ausztria végzett, az ő párlataik összesen 650 érmet szereztek, a második Németország lett 295 díjjal.
Kommentek