Kultography

Budapestre érkezik a Shadowland

Budapestre érkezik a Shadowland

Kultography írása itt: - 2012-02-22 11:15

A Shadowland a Pilobolus társulat új előadása, amely részben árnyjáték, részben tánc, részben cirkusz és részben koncert. A társulat számos, különböző nagyságú és alakú mozgó vászon segítségével teremt egész estés előadást, ami egyesíti az árnyék-képmásokat és a vászon előtti koreográfiát. A Pilobolus ezzel a sajátos technikával már készített egy reklámfilmet a Hyundainak, majd 2007-ben elbűvölte az egész világot, amikor az Oscar-díjátadáson előadta egyedi műsorát. A legjobb film díjára jelölt alkotások ikonikus képi világát mutatták be.

A Shadowland története szürreális utazás egy tinédzser lány érzékeny világában, mely a SpongyaBob című animációs sorozat írója, Steven Banks közreműködésével íródott:

Este. Egy kis ház egy kis utcában. Egy tinédzser lány aludni készül. Függetlenségre vágyik, de a szülei még kicsinek tartják. Az álmaiba menekül. Elalszik és arra ébred, hogy árnyéka a hálószoba fala mögött önálló életre kel. A szoba fala hirtelen fordul egyet, és csapdába ejti őt a másik oldalon. Nem tud elmenekülni, felfedező útra indul Shadowlandben, és keresi a kiutat. Furcsa teremtmények jelennek meg útja során – néha komikusak és gonoszak, fenyegetőek és csábítóak. Egy  őrült szakács megpróbálja belefőzni őt a levesbe, egy óriási kéz kutyává változtatja és a kentaur megtalálja a kutya-lány szívéhez vezető utat. Az álmok folyékony logikájával, az akrobata tánc kecsességével, a legjobb mesék humorával, és a szerelmi történetekre hangolt szívvel a Shadowland az átalakulás erejét ünnepli és megmutatja, hogy kik is vagyunk valójában a váratlan és izgalmas utakon.

A Pilobolus társulat produkcióját a Budapesti Kongresszusi Központban láthatja a közönség, amelyre jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása