Kultography

Elhunyt a 9 és fél hét producere

Elhunyt a 9 és fél hét producere

Kultography írása itt: - 2012-02-05 11:35

King védjegye a művészi módon ábrázolt erotikus tartalom megjelenítése volt a vásznon és a képernyőn, ezért az erotikus filmek királyának is hívták. Több tévéshow és számos film köthető a nevéhez.  A New Jersey születésű rendező és producer eredetileg Zalman Lefkovitz néven látta meg a napvilágot, legsikeresebb alkotásai a Vágyak találkozása, a Vörös cipellők című tévésorozat (amelyet David Duchovny narrációjával mutattak be), illetve a Vad orchideák és a 9 és fél hét voltak.

Karrierjét színészként kezdte, dolgozott Hitchcockkal, játszott western sorozatban, majd a 9 és fél hét producereként alapozta meg biztos helyét a filmiparban. Zalman King rákban hunyt el február 3-án - adta hírül a The Hollywood Reporter.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása