Kultography

Szüreti mulatság a villányi dombok között

Szüreti mulatság a villányi dombok között

Kultography írása itt: - 2011-09-30 08:09

A háromnapos fesztiválon természetesen a Villányi Borvidék rangját adó minőségi vörösborok játsszák a főszerepet. Ennek készítése több évszázada apáról fiúra száll, amit a hagyományok ápolása és a modern technológia tökéletes harmóniája jellemez. A kifinomult összhangnak és a táj adottságainak köszönhetően készülhetnek többek közt olyan borok, mint az erdei gyümölcsös ízű Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon, a fűszeres Kadarka, vagy az ibolyára emlékeztető zamattal és illattal rendelkező Portugieser. Bemutatásukon és ízlelésükön túl azonban számos program csalogatja az odalátogatókat: lesz borrendi avatás, hordócsapolás, kézműves kirakodóvásár, kemencében sült íncsiklandó finomságok. Amolyan igazi falusias eszem-iszom, dínom-dánom.

A tradicionális szüreti mulatságon a modern zene és a kulturális programok is helyet kapnak, hiszen péntek délután a Megarox Társulat rockopera előadását követően fellép Janicsák Veca, a Nihil Chips, valamint az Intim Torna Illegál. A napot a Music Café zenekar műsora zárja. Szombaton a Sinful Passions produkciója után énekkarok és tánccsoportok bemutatója következik, majd a három bortenor (László Boldizsár, Kóbor Tamás, Cseh Antal) szórakoztatja a nagyérdeműt. Délután veterán autócsodák gurulnak végig a főutcán, miközben a gyerekek Vermes Tímea előadásán, kézműves foglalkozáson és a játszóműhelyben vehetnek részt. A nap végén a KFT és Smile együttes fellépése között tűzijáték koronázza meg a bársonyos őszi estét.

A vasárnap természetesen istentisztelettel indul, majd Veres Tímea és Csengeri Attila musical gála előadása következik. Színpadra lép bordalaival a Vivat Bacchus, a klasszikus és modern darabokat egyaránt játszó Daniel Speer Brass rézfúvós zenekar, amit Rudán Joe akusztikus estje követ. A napot és egyben a rendezvényt záró utcabál jó hangulatáról a 4foYou együttes gondoskodik.
Ebédnél a helyi ételspecialitások okozta kulináris élvezetek közben a Bihari Cigányzenekar húzza el a vendégek nótáját. Az ízletes sülteket pedig természetesen a helyi pincék által kínált zamatos nedűvel kötelező leöblíteni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása