Kultography

Őszi illatok, őszi szórakozás - pálinkafesztivál a Várban

Őszi illatok, őszi szórakozás - pálinkafesztivál a Várban

Kultography írása itt: - 2011-09-29 16:51

Az ötödik Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont, ezúttal viszont már kétszer akkora területen várják a látogatókat. Az Oroszlános udvarral kibővült helyszínen a vendégek kényelmes körülmények között, saját asztalnál élvezhetik majd az ízeket és a muzsikát. Újdonságként a vendégek asztalt is foglalhatnak az Oroszlános udvarban, ahol pálinkakülönlegességek és ízletes fogások kerülnek terítékre. A közel ezer férőhelyes fedett helyszínen az igényeknek megfelelően kisebb baráti társaságok, és nagyobb céges találkozók is helyet kaphatnak, valamint előzetesen többféle menüsorból választhatnak.

És hogy mik lesznek a meglepetések? Idén az oroszok nemzeti itala lesz a vendég. Lesz "orosz negyed”, ahol megtudhatjuk az igazi vodka készítésének titkát, és számos eredeti orosz vodkát és tradicionális orosz nemzeti ételt is megkóstolhatunk. Emellett egy több mint száz éves múlttal, de hazánkban most startoló kávémárka is debütál - nem is akárhogyan. A Caffé Cagliari és a Rézangyal közös „munkájából” egy igazi különlegesség született, amely kimondottan a fesztiválra készült. Az Olaszországban népszerű Corretto (espresso és grappa) mintájára készült prémium kávétermékek most először kerülnek a hazai nagyközönség elé. Az italokat minden esetben két fő alkotóelem határozta meg: az espresso kávé és a Rézangyal, a Márton és Lányai, illetve a Békési párlatai. A kulináris kuriózumokat hat ízben próbálhatják ki a kíváncsiskodók, köztük a legmeglepőbbek talán az ágyas málna, a birs, vagy az aszútörköly pálinkákkal készített kávék.

A tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon bevezetett elektronikus fizetési mód továbbra is leegyszerűsíti, meggyorsítja és kényelmesebbé teszi a fizetést a fesztiválon.

Zenei téren a nyitónapon a Kerekes Band, majd a Karaván Família és barátai, így Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Kowa (Kowalsky meg a Vega), KRSA (PASO), Tanka Balázs (Turbo), Papp Szabi (Supernem), Czutor Zoltán, Csongor Bálint és Tilk Máté (Subsribe) táncoltatja meg a közönséget. Péntek este a Suhancosból megismert Szabó Balázs Band húzza a talpalávalót, akiket a Punnany Massif Akusztik követ. Mindezek mellett a hétvége zenei csemegéje is garantálja a felhőtlen szórakozást. A Maszkura és a Tücsökraj, és az Ocho Macho teszi hangulatossá a langyos őszi szombat estét a Budai Várban.

Vasárnap Fábián Juli & Zoohacker után, a PASO zenekar egy hatalmas akusztikus koncerttel zárja az idei őszi Pálinkafesztivált.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása