Kultography

Pénteken kezdődik a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál

Pénteken kezdődik a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál

Kultography írása itt: - 2011-05-24 17:06

A Szolnoki Országos Néptáncfesztivált először 1964-ben rendezték meg, akkor az ötletgazdák és a kezdeményezés megvalósítói hagyományt teremtettek. 1999-ben, úgy tűnt, megszakad a találkozók sorozata, ám a városnak 2009-ben sikerült újraindítania a rendezvényt – mondta Molnár Lajos Milán, a program házigazdája, az Aba-Novák Kulturális Központ ügyvezető igazgatója a keddi sajtótájékoztatón.

Tavalyelőtt tizennyolc együttes vett részt a fesztiválon, ezúttal egyel több csoport jelezte részvételi szándékát a seregszemlén, amelynek három napja alatt így több mint 800 táncos mutathatja be és mérheti össze egymással tudását. A műsorvezető a szintén táncos Novák Péter lesz. A pénteki első napon az Aba-Novák Kulturális Központban egy rendhagyó kiállításmegnyitót követően a nézők válogatást láthatnak az elmúlt fesztiválok emlékezetes fellépéseiből. A résztvevő tíz együttes tagjainak sorában a felelevenített koreográfiák hajdani előadói is feltűnnek majd.

Szombaton és a vasárnap zajlanak a versenyprogramok a szolnoki Szigligeti Színházban. Az erre az alkalomra készült produkciók közül egy hattagú zsűri választja ki a legjobbakat, akik vasárnap 17 órától gálaműsorral szórakoztatják a vendégeket. A díjazottak összesen egymillió forintot kapnak a fesztivál pénzügyi támogatóitól.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása