Kultography

Kihirdették az Aranykönyv-szavazás nyerteseit

Kihirdették az Aranykönyv-szavazás nyerteseit

Kultography írása itt: - 2011-05-13 22:31

A magyar nyelvű szépirodalmi kategóriában Szabó Magda Drága Kumacs című műve volt a legnépszerűbb, a külföldiek közül Paulo Coelho Brida című alkotását választotta a közönség. A klasszikus könyvek között Fekete István Vukja és Emily Bronte Üvöltő szelek című regénye kapta a legtöbb szavazatot. A legnépszerűbb magyar ismeretterjesztő szerző Ranschburg Jenő lett Kis gyerek-kis gond? Az óvoda című könyvével, a legkedveltebb külföldi szerző pedig Claire Lemon A világ csodái 1001 fotón című albumával. Gyermek- és ifjúsági kategóriában az első helyen végzett Telegdi Ágnes Ó! Azok a csodálatos állatok című kötete, valamint Stephenie Meyer Hajnalhasadás című vámpírtörténete.

Gasztronómia kategóriában a külföldi kiadványok közül Jamie Oliver Jamie főzőiskolája című szakácskönyve diadalmaskodott, míg a kategória legnépszerűbb magyar szerzőjének Horváth Ilonát választották Tanulj főzni! című kötetéért. A magyar nyelvű szórakoztató kategória legkedveltebb olvasmánya Frei Tamás Megmentő című könyve, míg a külföldi szerzők között Ken Follett a Titánok bukása című művével végzett első helyen - derül ki az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményből.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása