Kultography

Könyvajánló: fehér ember szállítása engedélyköteles tevékenység Madagaszkáron

Könyvajánló: fehér ember szállítása engedélyköteles tevékenység Madagaszkáron

Kultography írása itt: - 2011-05-04 19:23

A kötetben egy magyar misszió tevékenységén keresztül nyerhetünk betekintést a madagaszkári emberek hétköznapjaiba, és élhetjük át, milyen tanítani és gyógyítani a szigetország lakóit. A gazdasági és társadalmi sajátosságok megismerésén kívül megtudhatjuk, mi az a pousse-pousse, hogyan védekezhetünk a tombó légy lárvája ellen, kézfogás közben kire kell néznünk, és hogy milyen étel a „nem”, valamint azt is, hogy a fehér ember szállítása engedélyköteles tevékenységi kör.

„A poros sikátorba lépve a házakból ezerszám szalad elénk a sok gyerek, a legkisebbtől a legnagyobbig, kíváncsi szüleik utánuk. Pár négyzetméteres házakból tízen, tizenöten bújnak elő. Szívszorongató látvány a cipő nélkül, szürkére piszkolódott fehér rugdalózóban felénk tipegő kisbaba; a mezítláb, bugyi nélkül kis ingben guggoló kisfiú, kinek az eső ellen nejlonzacskót húztak a fejére." (részlet a könyvből)

„Madagaszkár, más nevén a „vörös sziget” Afrika legnagyobb szigetországa, de ha valaki odautazik, megdöbbenve tapasztalja: ez nem Afrika, ez egy másik világ. Nincsenek oroszlánok, zsiráfok, elefántok, zebrák, viszont vannak helyettük makik, fosszák, kaméleonok, és ami még különlegesebbé teszi az országot: az afro-ázsiai gyökerekkel rendelkező vendégszerető emberek. A Madagaszkári küldetés című könyvet azoknak az olvasóknak ajánlom, akik szívesen belevágnának egy kalandtúrába, netán érdekelné őket az önkéntes munka, vagy csak egyszerűen szeretnének betekintést nyerni eme csodás szigetország mindennapi életébe.” - fogalmaz Randrianasolo Lalarison Richard, Madagaszkár Köztársaság Tiszteletbeli Konzulja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása