Kultography

Sárközy francia elnök apja is részt vesz a könyvfesztiválon

Sárközy francia elnök apja is részt vesz a könyvfesztiválon

Kultography írása itt: - 2011-04-14 19:50

AZ 1928-ban Budapesten született, majd Szolnokon és Gödöllőn felnőtt Sárközy Pál élettörténete tavaly jelent meg franciául, így elmondható, hogy a kötet rövid időn belül eljutott a magyar közönséghez is - mondta el az Egy teljes élet csütörtöki sajtóbemutatóján a könyvet gondozó Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója. Kocsis András Sándor hozzátette, a magyar nyelvű kiadáshoz levélben gratulált Nicolas Sarkozy francia elnök is.

A könyv megírásának gondolata 2007-ben született meg, mikor Nicolas Sarkozy elnökválasztási kampányában gyakran felmerült a kérdés: honnan ered a francia fülnek furcsa vezetékneve, honnan származik családja? Sárközy Pál ekkor Fréderique Drouin újságíró segítségével nekifogott élettörténete megírásának, és a munka során végigjárta magyarországi ifjúkorának helyszíneit, felkutatta a család történetének dokumentumait is. A sajtóbemutató végén Sárközy Pál elmondta: noha hosszú ideje Franciaországban él, a hazája Magyarország, ezért nagyon büszke könyvének magyar nyelvű kiadására.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása