Kultography

10 éves az Eclectica!

10 éves az Eclectica!

Kultography írása itt: - 2011-04-13 00:09

Az elsősorban kelta, breton, moldvai és időnként a török népzenéből is merítő, saját szerzeményekben sem szűkölködő népszerű világzenei formáció az elsők között ültette át hazánkban az ír és magyar népzenei motívumok ötvözetét egy progresszívebb, modern, rockos, jazzes és blues-os előadásmód és hangzásvilág formájába, amely azóta is az együttes védjegye.

A jelenlegi esten 16 kiváló zenész tolmácsolásában hangzanak el az együttes jól ismert és újabb szerzeményei, népzenei feldolgozásai, akik között olyan, a jazz és világzene világából jól ismert muzsikusokat is hallhatunk, mint Csuhaj Barna Tibor (bőgő), Lakatos Ágnes (ének), Lázár Zsigmond (hegedű), Patrick McMullan (ének, gitár), Kardos Antal (billentyűk), Dömötöri Jenő (gitár), Tóth Dávid (basszusgitár), Dormán Imre (dobok) és Csizmár Zsolt (ütősök).

eclectica2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása