Kultography

Húsvéti tojáskeresés a füzérradványi kastélyparkban

Húsvéti tojáskeresés a füzérradványi kastélyparkban

Kultography írása itt: - 2011-03-30 18:22

Húsvéti tojáskeresésre invitálják a szervezők a gyermekes családokat Füzérradványba a Károlyi-kastély parkjába. Itt nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is kellemes kikapcsolódást nyújthat a tavaszi időszakban egy kellemes parkséta az ősfák és különleges fafajok között. A gyermekeknek meghirdetett játékos program 2011. április 24-én vasárnap 15 órakor kezdődik.

A XVI. századi eredetű kastélyt a Réthey család földesúri lakóhelyül építtette "Füzér vára pótlására". Azután közel négy évszázadig a Károlyi családé volt. A Károlyi-kastélyt 1857-1859-ben Ybl Miklós tervei alapján építették át romantikus-eklektikus stílusban. A II. világháború után államosították az épületet, és egészségügyi intézményként hasznosították, a jelenkorra igen leromlott az állapota, de helyreállítása folyamatos, a földszinti termekben már történeti enteriőr-kiállítás látható. A füzérradványi Károlyi-kastély Magyarország egyik legnagyobb kastélya, amelyhez 100 hektáros védett park található.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása