Kultography

Grammy-díjas szájharmonikás játszik Budapesten

Grammy-díjas szájharmonikás játszik Budapesten

Kultography írása itt: - 2011-03-25 10:56

A zenei határok nélküli világhírű szájharmonika, zongora és okarina művész ezen a koncerten is szinte minden zenei stílusból ad egy kis ízelítőt a magyar közönségnek. A műsorban megtalálható a jazz és a latin dallam mellett a világzene, a klasszikus-, a színházi- és a filmzene is. Mindezek természetesen egyedi köntösben, szájharmonikán, zongorán és gitárkísérettel szólalnak meg.

Howard Levy játéka abszolút egyedi és rendkívül virtuóz. Több száz lemezen közreműködött, 1986-ban Joseph Jefferson, majd 1997-ben Grammy-díjjal is elismerték munkásságát. A hetvenes évek közepén indította el a diatonikus szájharmonika „forradalmát”, az általa kifejlesztett ún. „túlfújásos” technikával. Ennek helyes elsajátításával a 10 hanglyukú diatonikus szájharmonikán, teljes kromatikus skála is kijátszható, így a zenei határok szinte megszűnnek - olvasható a sajtóközleményben.

Az est vendégfellépője Micheller Myrtill és Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formációja lesz, amellyel sikeresen turnéztak London előkelő jazzklubjaiban is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása