Kultography

Design elvitelre!

Design elvitelre!

Bálint Ádám írása itt: - 2011-03-10 22:19

Egy design vásárról mit is lehet írni (olvasni), inkább a képek beszélnek. Mindenesetre a kortárs magyar iparművészet szinte teljes palettája kínálja majd ruháit, ékszereit, kiegészítőit, kerámiáit, berendezési tárgyait - mindezt április 3-án, vasárnap. Különös figyelmet kapnak a több évtizede alkotó és a pályakezdő Kozma-Moholy kézműves- és formatervező ösztöndíjasok. Kortalan tárgyaik ezen a napon használati tárgyakká válnak. A művészek ezekkel a tárgyakkal segítenek megteremteni a hétköznapok harmóniáját mindenki számára.

"A 2011-es tavaszi Kreatimm, a Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasok és Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasok kiállítását kíséri. Elsősorban tehát azokra a tervezőkre helyezi a hangsúlyt, akik idén vagy a korábbi években nyerték el ezt a rangos díjat. Szeretnénk, ha a kiállító művészekkel és műveikkel való személyes találkozás az alkotók és a közönség számára is meghatározó élményt nyújthatna. Érdekesnek és élményszerűnek tartjuk az ipari formatervezés és a kézműves termékek különbségeit és hasonlóságait, amit ezen a kiállításon megtapasztalhatunk." - olvasható a múzeum beharangozójában.

Idén hatodik alkalommal látható kiállítás a Moholy-Nagy László Formatervezési és a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti ösztöndíjasok munkáiból. Ez a "2010. évi beszámoló" nevet viseli és épp április 3-áig tart, így akik a vásárra jöttek, bekukkanthatnak ide is. ...megnézni például olyan érdekességeket, mint ez itt:

És akinek még több ideje akad ezen  napon, nézze meg az Esterházy-féle főúri öltözetekről szóló kiállítást, amelyről korábban már hírt adtunk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása