Kultography

Az Esterházy-család gardróbja

Az Esterházy-család gardróbja

Kultography írása itt: - 2011-01-16 21:52

A leggazdagabb magyar főúri kincsgyűjtemény, az Esterházy-kincstár több mint 300 magyar, nyugat-európai és keleti remekművet foglal magába - olvasható az ImM honlapján. Ennek az anyagnak képezi részét az a 21 darabos ruhakollekció és számtalan egyéb textilből készült kiegészítő és használati tárgy, amelyet 2010. december 21. és 2011. szeptember 4. között tekinthetnek meg az érdeklődők az Iparművészeti Múzeumban (1091 Budapest, Üllői út 33-37.).

Érdekesség, hogy a kiállított darabok a budavári Esterházy-palotából származnak, amely az 1945-ös bombázáskor rommá lett, a ruhaneműk pedig négy éven át hevertek a romok alatt, nem kevés kárt elszenvedve. A múzeum szakembergárdájának immáron fél évszázados restaurálási tevékenysége folytán kerültek egyes öltözetek olyan állapotba, hogy azok már hűen képesek tükrözni a kor díszes nemesi viseletét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása