Kultography

Ismét kortárs magyar képek a KOGART Házban

Ismét kortárs magyar képek a KOGART Házban

Bálint Ádám írása itt: - 2011-01-24 21:35

10 ország 23 kortárs művészének mintegy 65 alkotása látható péntek óta a Promenade Projecten, a KOGART Ház idei első kiállításán. A nemzetközi kiállítássorozat célja bemutatni a mediterrán régió valamint Közép- és Dél-Európa különböző országainak művészetét, ezáltal is elősegítve a kapcsolatfelvételt. A vándorkiállítás minden állomásán az éppen házigazda ország és intézmény kerül a figyelem középpontjába.

Az első Promenade-ot 2008-ban, Pozsonyban szervezte meg Hegyi Lóránd, a Saint Etienne-i Modern Művészetek Múzeumának igazgatója. Az ötlet az övé ugyan, de a szervezésben és a finanszírozásban mindig a kiállító ország befogadó intézménye vállalja a főszerepet. Budapesten, a KOGART Ház a tizenkét, Hegyi Lóránd által válogatott különböző nemzetiségű művész mellé tizenegy magyar kiállítót választott ki, hogy az országot képviseljék. A válogatás szempontja kettős volt: legyen fiatalos, sokszínű, és olyan alkotásokat mutasson be, amelyek a különböző műfajok határait feszegetik. A cél az volt, hogy a kiállítás műfajilag színes legyen, ezért a Promenade Project magyarországi állomásán minden hagyományos és új médium megjelenik a KOGART Ház két emeletén. A közös vonás az érdeklődés: a kiállító fiatal magyar művészeket a közös emlékezet, a gyermekkor, a múlthoz való viszony kérdései foglalkoztatják.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása