A balatonszemesi Kistücsök és a budapesti La Perle Noire lett a DiningCity Országos Étterem Héten a két legjobb, az akcióban résztvevő vendégek értékelése szerint.
Egy hétig lehetett országszerte csúcs és még csúcsabb éttermekben 3300 forintért különböző menüket kipróbálni, jót
ebédelni, vacsorázni. A résztvevő vendégek azonban nem csupán falatozgattak, hanem közülük sokan (csaknem 3000-ren) értékelték is az éttermeket, így alakult ki a hét országos és budapesti toplistája.
A szervezők országos szinten Top5-öt, Budapesten Top10-et hirdettek. Utóbbi esetében két helyen mi is jártunk, így bizton állíthatjuk: nem véletlen, hogy bekerültek a Top10-be, ezek a harmadik helyezett Kakas (képünkön) és hatodik helyzett Prime Steak.
Íme az országos lista:
5. helyezett: Szél Fiai Fogadó - Nyúl
4. helyezett: IKON étterem - Debrecen
3. helyezett: Zsolnay étterem - Pécs
2. helyezett: Végállomás Bistorant - Miskolc
1. helyezett: Kistücsök étterem - Balatonszemes
A Kistücsök étterem által kínált menü a következőképpen nézett ki:
Választható előételek/levesek:
- Préselt malac fejhús gyömbéres uborkával
- Zöldfűszeres, snidlinges túrókrém
- Csirkemájas házi kenyérrel
- Tyúkhúsleves húsával töltött derelyével
- Cékla krémleves kéksajt-ropogóssal
Választható főételek:
- Csirke felsőcomb-filé ropogósra sütve, fűszeres burgonyával, fokhagyma-mártogatóssal
- Rántott véres hurka sült almával, tormahabbal
- Malacsült sárgaborsókrémmel és hagymával
- Házi széles metélt grillezett zöldségekkel
- Pájsli/szalontüdő/ bundás kenyérrel
- Szarvaslábszár-pörkölt dödöllével
Választható desszertek:
- Madártej
- Szilvalekváros derelye
Ez pedig a budapesti toplista:
10. helyezett: Vogue hajó-étterem
9. helyezett: nU bisztró
8. helyezett: Laci! Pecsenye?
7. helyezett: VakVarjú étterem - PEST
6. helyezett: Prime Steakhouse
5. helyezett: Trattoria Mamma étterem
4. helyezett: Fuji japán étterem
3. helyezett: Kakas étterem
2. helyezett: Manna étterem
1. helyezett: La Perle Noire étterem
A pesti első helyezett a következő menüvel várta a vendégeket:
Választható előételek/leves:
- Újházi tyúk consommé üvegtésztával és rillette-tel
- Kecskesajt saláta házilag pácolt kacsamájjal, gránátalmával
- Borjú tatár pácolt gombákkal, lazac kaviárral és fürjtojással
Választható főételek:
- Vajhal steak édesburgonya pürével, spenóttal és zöldségekkel
- Sertésszűz fekete kagylóval, céklatextúrákkal, karórépával, kávés jus-sal
- Házi tagliatelle dió pesztóval, chilis paradicsomraguval, parmezánnal
- Jércemell supréme galangás vörös rizzsel, vaj karalábé „sashimi”-vel, füstölt lazac parfait-tal
Választható desszertek:
- Kókuszos, sóskaramellás tiramisu passió gyümölccsel
- Csokoládé felfújt mangó kompóttal, narancsvirág fagylalttal
Azoknak sem kell elkeseredniük, akik lemaradtak volna a tavaszi étterem hétről (ősszel újra lesz, mi már nagyon készülünk rá), mert a toplistás budapesti éttermek április 14. és 20. között extra hetet tartanak, amikor is újra kínálják a 3300 forintos 3 fogásos menüt. Asztalt foglalni csak online lehet, az asztalfoglalás április 8-án reggel 6 órakor indul a www.etteremhet.hu oldalon.
Kommentek