Kultography

Elkezdődött a nagy zabálás hete - rögtön belenyúltunk a tutiba

Elkezdődött a nagy zabálás hete - rögtön belenyúltunk a tutiba

Kultography írása itt: - 2014-03-18 08:00

Degeszre ettük magunkat. Az első napon. Elkezdődött a DiningCity Országos Étterem Hét tavaszi etapja, mi pedig eldöntöttük, több helyre is elmegyünk, hogy jól levonhassuk a végén a konkluziót: megéri, nem éri meg, jó vagy nem jó. Az első nap azonban rögtön belenyúltunk a tutiba: a Prime Steakben ebédeltünk. Csupa nagybetűkkel tudjuk mondani, hogy ez igenis MEGÉRTE!

dinningslid.jpg

Az őszi szezonban csupán egy helyre látogattunk el, mert kicsit későn ébredtünk, akkor csalódottak voltunk: nem igazán azt kaptuk, amire számítottunk, a megszokottnál (jártunk már korábban az adott étteremben) kisebb adagok fogadtak minket és a különlegesen hangzó nevek valójában nem takartak rossz ételt, de azt sem mondanánk, hogy teljes mértékig elégedettek voltunk, hogy minden csodás lett volna. Éppen ezért eldöntöttük, eloetelvagott.jpghogy most, a tavaszi időszakban több helyre is ellátogatunk, eldöntendő szeretjük-e ezt az akciót, vagy annyira nem, milyen helyeket érdemes ilyenkor felkeresni és hova ne menjünk inkább legközelebb. 

Nem fogunk külön minden helyről írni, de a mai ebédünkről beszámolunk, hátha valakinek meghozzuk még a kedvét a kísérletezésre (bár elég sok résztvevő étteremben már korlátozottak a helyek, vagy nincsenek). Hétfőre a Prime Steakbe foglaltunk asztalt, ínycsiklandozó volt a menü, már otthon nem tudtuk eldönteni, hogy melyik ételt válasszuk majd, mert leginkább egytől-egyig mindet szerettük volna.

Az ebéd pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Nem csupán az adagok mennyisége, az ételek minősége és az ízvilág volt hibátlan, de a kiszolgálásra, a vendégre való odafigyelés is a csúcson volt. Pedig voltak félelmeink, hogy egy olyan csúcshelynél, ahol normál napokon az ember nem, hogy 3300 forintból nem ússza meg fejenként a menüt, hanem számos főétel is többe kerül ennél, hogyan fogadják majd azokat, akik tódulnak be hozzájuk az akcióra. Kár volt aggódnunk: semmi különbséget nem tettek köztünk és "normál" vendégek között. 

Az étel pedig mennyei volt és laktató.Olyannyira, hogy a három fogást egyikünk el sem tudta teljes egészében fogyasztani, a másikunk ugyan megküzdött az összes fogással, de utána igencsak tömött hordónak érezte magát. Ez azonban egyáltalán nem baj, sőt, reméljük, nem változtatnak majd az írásunk után sem az adagok méretén.

dinningslid.jpgAz előételek közül a grillezett jércemellet választottuk (fenti képünkön) friss salátával, brie sajttal, mogyoróval, rózsaborsos mangó öntettel, illetve megkóstoltuk a vajastésztában sült bélszínpástétomot is, amely mellé dijoni mustármártást tálaltak. Mindkét étel tökéletesen eltalált ízesítésű, a saláta friss, ropogós, a jércemell omlósra készített volt, megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat. És ez még csak a kezdet volt.

Másodiknak érkezett a négy lehetőség közül a szürkemarha burger kolozsvári szalonnával, lajta sajttal, házi csalamádéval, fűszeres burgonyával, illetve grillezett bélszíncsíkokat kértünk papardellével, kucsmagombamártással. Itt sem lehetett egyik fogásra sem panaszunk: mennyiségről és ízről ugyancsak egyaránt beszélünk. A burger pogácsája remekül fűszerezett, zamatos volt, a buci puha, de kellően átsütött, a szalonna, sajt és csalamádé pedig hozta az a vidéki ízvilágot, amit kellett. A bélszíncsíkok szintén zseniálisak voltak, tökéletes harmóniát képeztedesszertok.jpgk a hozzá felszolgált pappardellével.  

Hiába éreztük két fogás után, hogy tele a pocak, a desszertről nem lehetett lemondani. A Prime különleges vargabélese és somlóija egyszerűen fantasztikus, igazából csak szuperlatívuszokban tudunk róluk beszélni. Könnyed, nem túl édes, mindkettő pont olyan, hogy tökéletes lezárása lehet egy fantasztikus ebédnek, ahol minden klappolt.

Egyáltalán nem bántuk meg, hogy velük kezdtük a hetet, bízunk benne, hogy a többi helyszínen sem csalódunk majd. Aki még esetleg szeretne megpróbálni asztalt foglalni valamelyik résztvevő étterembe annak a www.etteremhet.hu  oldalra kell ellátogatnia.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása